Press "Enter" to skip to content

Подршка др Стојковић од Стефани Сенеф из САД-а

Poštovani,

Pišem ovo pismo u znak podrške dr Jovani Stojković, jer sam obaveštena da je pokrenut postupak da joj se eventualno oduzme licenca za rad u zdravstvu. Čvrsto vas pozivam da hitno razmotrite njen slučaj, jer ona je jedan od svega nekoliko herojskih lekara koji su voljni da govore o opasnostima od vakcina. Koliko ja znam, ona nikada nikoga nije savetovala da ne primi vakcinu, već se fokusirala na to da ljudi treba da imaju pravo da odluče da ne vakcinišu ako je to njihova želja.

Sjedinjene Američke Države, gde ja živim, imaju veći broj vakcina koje se moraju primiti, nego bilo koja nacija, a imamo i neverovatan rekord u pogledu smrtnosti ispod pet godina, kao i veliki broj dece koja pate od neuroloških i autoimunih bolesti. Naša trenutna epidemija u alergijama na hranu je verovatno uzrokovana reakcijama na proteine hrane koji su prisutni kao kontaminanti u vakcinama koji su visoko alergenični zbog vezivanja aluminijuma. Stopa autizma kod nas je sada 1 od 59, i verujem da su vakcine važan faktor u sve većoj prevalenciji autizma. Istraživanja u kojima se upoređuju vakcinisana i nevakcinisana deca, otkrivaju da su vakcinisana deca mnogo podložnija autoimunim i neurološkim bolestima. Nauka se ni na koji način ne bavi pitanjem odnosa rizika i koristi vakcina. Jedino je razumno da svako ima pravo da individualno odlučuje, od slučaja do slučaja, da li njima ili njihovoj deci treba dati određenu vakcinu.

Vidi: Istraživanje koje je trenutno u toku na Institutu Korvelva u Italiji, otkriva da je proizvodnja vakcina trenutno vrlo neuredan proces sa slabim nadzorom, gde nedostaju potrebni antigeni za prevenciju bolesti, a gde su nepotrebni toksični sastojci prisutni kao kontaminanti.

https://www.corvelva.it/speciali-corvelva/analisi/vaccingate-initial-results-on-infanrix-hexachemical-composition.html

Obaveštena sam da je trenutna situacija u Srbiji takva da se roditelji kažnjavaju visokim novčanim kaznama ako odbijaju da vakcinišu svoju decu. Roditelji koji nemaju novca za plaćanje novčane kazne dobijaju zatvorsku kaznu i bivaju prijavljeni Centru za socijalni rad zbog nevakcinisanja. Tu je, po mom mišljenju, vlada ekstremno prevršila svaku meru.

Lična sloboda kada se radi o zdravstvenom izboru je možda najvažnije ljudsko pravo koje nikada ne treba oduzeti. I ne sumnjam da bi lekaru trebalo dozvoliti da izrazi svoje mišljenje o obaveznoj vakcinaciji. Oduzmanjem licence doktorki Stojković, šaljete pogrešnu poruku drugim lekarima koji će onda biti odvraćeni od zauzimanja stava protiv obavezne vakcinacije. Verovatno ćete otkriti da će u Srbiji stope neuroloških i autoimunih bolesti u djetinjstvu eskalirati baš kao i one u SAD-u, kako stopa vakcinacije bude sve veća i veća. I izazvaćete još više besa i nemira među stanovništvom Srbije.

Pozivam vas da zauzmete racionalan pristup, dozvoljavajući medicinskim profesionalcima kao što je dr Stojković, da slobodno govore o svojim stavovima u pogledu nerazumne politike obavezne vakcinacije, bez straha od posledica.

S poštovanjem,

Stefani Senef

Viši naučnik istraživač
MIT Laboratorija kompjuterske nauke i veštačke inteligencije
Tehnološki institut Masačusets

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *