Press "Enter" to skip to content

Подршка др Јовани Стојковић из Израела

Poštovani,

Pišem ovo pismo u znak podrške dr Jovani Stojković, koja je pod pretnjom gubitka dozvole za rad u zdravstvu zbog ispitivanja tačne sigurnosti programa vakcinacije.

Ja sam internista i klinički imunolog, nekadašnji šef B odeljenja za medicinu. Osnovao sam i poslednjih deset godina vodio Centar za autoimune bolesti u medicinskom centru “Šeba” u Izraelu. Osnivač sam i urednik časopisa “Autoimmunity Reviews” i “Journal of Autoimmunity”. Objavio sam preko 2030 članaka, uglavnom o autoimunim bolestima (u prilogu Vam šaljem spisak članaka), i urednik sam više od 60 knjiga, od kojih su neke udžbenici iz oblasti autoimuniteta.

Nedavno sam objavio knjigu: “Vakcina i autoimunitet” (1), sumirajući sve autoimune bolesti izazvane različitim vakcinama.

Vakcine su najbolje revolucionarno otkriće u medicini u poslednjih 300 godina. Ipak, vakcine mogu izazvati autoimune bolesti kod osoba koje su genetski sklone tome (na primer, HLA DRB1) (2).

Sve ove informacije ne podržavaju stav da se ne treba vakcinisati, nego podržavaju stav da treba biti svestan da treba prijaviti i povući iz upotrebe loše vakcine (na primer, vakcina protiv rotavirusa, ćelijskog pertusisa, itd.).

Nema razloga da se napadne lekar koji može biti svestan neželjenih dejstava vakcina (slično kao i informisati o neželjenim dejstvima lekova). Definitivno ne treba oduzeti licencu lekaru koji je upoznat sa medjuodnosom izmedju vakcina i autoimunih interakcija (3). Takav stav je je antidemokratski, antinaučni stav koji pripada mračnim periodima.

“Prvo ne naškoditi” (Hipokrat).

S poštovanjem,

Prof. dr Jehuda Šonfeld

One Comment

  1. iko iko February 19, 2019

    Hvala i bravo dr.Šonfeld.Mazzel na vašoj karijeri.

Comments are closed.