Press "Enter" to skip to content

Професор права Европске уније и адвокат Матеа Салвинија подржао др Јовану Стојковић!

Prof. Augusto Sinagra

Profesor prava Evropske unije Univerziteta “Sapienza” u Rimu

Rim, 30. januar 2019

Lekarskoj komori Beograda

Pišem kao potpredsednik italijanskog udruženja naučnika Međunarodnog prava i Evropske unije.

Pišem i u ime brojnih italijanskih profesora, sudija i pravnika. Kako bih se najbolje predstavio, priložiću moj C.V. Tvrdim da sam oduvek osećao prijateljstvo prema Srbiji i srpskom narodu, koga istorijski smatram braćom italijanskog naroda, koji je, između ostalog, spasio vojsku 1915. godine i doveo je na italijansku teritoriju, kada je Srbiju napalo Austro-Ugarsko carstvo. Sa tim osećanjima se obraćam vama. Znam da je Lekarska komora u Beogradu pokrenula proceduru oduzimanja licence dr Jovani Stojković,koju ne poznajem, i koja, koliko ja znam, podržava neprikosnoveni princip slobodnog izbora prilikom vakcinacije, ili bar protiv nekih vakcina. Ne vidim kako ovo može da opravda i najmanju disciplinsku sankciju.

Razumem da je dr Jovana Stojković postavila pitanje Lekarskoj komori da li je obavezna vakcinacija kompatibilna sa medicinskom etikom. Lekarska komora nikada nije odgovorila na to pitanje. Takođe vidim da je dr Jovana Stojković optužena za svoj stav protiv nekontrolisanog i neograničenog ulaska stranaca u Srbiju.

To je stav koji imam i ja, i koji podržava moja Vlada.

Takođe znam da dr Jovana Stojković zahteva opreznost kada se radi o uvodjenju predmeta o homoseksualizmu u školske programe. To je takodje i moj stav, i stav miliona Italijana. Vidim i da se dr Jovana Stojković bori protiv takozvanih “farmaceutskih kompanija” koje se upliću u nauku i medicinu u cilju sticanja profita kriminalom. To je stvar koja je svima poznata, i u Italiji se mnogi bore protiv ovoga zbog prisustva izuzetno štetnih supstanci u različitim medicinskim proizvodima, koje mogu dovesti i do smrti.

S tim u vezi, nalazimo potvrdu u laboratorijskim analizama “Korvelve” (italijanske istraživačke asocijacije koja se bori za slobodu izbora prilikom medicinskih postupaka). I to je svakako poznato Lekarskoj komori. Dr Jovana Stojković će poslati izveštaj “Korvelve” ovom Veću.

Moram reći da niko u Italiji nikad nije tražio da se za moje ideje i stavove pokrene disciplinski postupak kako bih bio uklonjen iz registra advokata!

Ali ono što posebno želim da stavim do znanja ovoj Lekarskoj komori je da se postupak protiv dr Jovane Stojković, iako bez osnova i proizvoljan, može tumačiti kao postupak pokrenut u cilju podržavanja kriminalnih interesa nekih farmaceutskih kompanija.

Znam da to nije tako, ali može izgledati ovako. Zato vas molim da obustavite nepravedni postupak protiv dr Jovane Stojković ne samo u ime istorijskog prijateljstva i zajedničke sudbine, već pre svega u ime medicinske etike i stoga, poštovanja Hipokratove zakletve koju je svaki od vas položio na početku svog rada.

Molim vas u ime zakona, u ime pravde. I stotine pravnika i doktora u Italiji traži od vas da to učinite.

Ne znam koliko vredi ovaj moj, odnosno naš apel, ali jednu stvar vam kažem: dr Jovana Stojković se mora braniti, a ne progoniti!!!

Neka vas Bog blagoslovi u trenutku kada budete donesili odluku.

S poštovanjem i poverenjem,

Augusto Sinagra

 

 

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *