Press "Enter" to skip to content

СВЕ ШТО НИСТЕ ЗНАЛИ О МАЛИМ БОГИЊАМА, А МОГЛИ СТЕ ДА ПИТАТЕ ( УМЕСТО ДА ЛУПЕТАТЕ)

ДЕО ТРЕЋИ : КАКО ВАКЦИНИСАНИ ШТИТЕ КОЛЕКТИВНИ ИМУНИТЕТ?

У Србији више није довољно да будете рођени да бисте имали људкса права.Потребно је да будете вакцинисани. Невакцинисана деца не могу у колективе,њихови родитељи не добијају родитељски додатак,а повремено лекари одбијају даих лече. Тенденциозна медијска кампања уверила је просечног конзумента да јеневакцинисано дете “шкарт”, извор заразе и опасност за остале савесне грађане,те је свака акција против њих и њихових родитеља саморазумљива. Са другестране, бити вакцинисан постало је тренд и доказ “просвећености” , али и“друштвено одговорног понашања”, што крдо које мисли да чува “имунитет крда”истиче на својим фејсбук профилима (“I am vaccinateд”).Прва вакцина против малих богиња била је мртва вакцина , у чијој се производњикористио алуминијум и формалдехид. Као и ћелије мајмунских бубрега.

Пошто је  често изазивала упалу плућа и мозга, избачена је из употребе 1, што није многозначило онима који су их добили. Развијена је жива вакцина која се показалапроблематичном, јер су при контакту са вирусом вакцинисани развијали атипичнеморбиле са вишом и дуготрајнијом температуром , необичним кожним лезијама иозбиљнијим компликацијама него код невакцинисаних.. Осип је био праћенкрварењем и везикулама, јављао се абдоминални бол, дисфункција јетре, као иплућни едем.

Случајеви оболелих који су били “заштићени” овом живом вакцином,јављали су се и 16 година након вакцинације. 2Обзиром да је жива вакцина доводила до “модификованих морбила” ( 48%вакцинисаних је имало осип, а 83% температуру вишу него код природне болести) 3,додаван је имуноглобулин који је “лечио” симптоме добијене вакцинацијом . Овепојаве се нису третирале као случајеви малих богиња, јер су оболели биливакцинисани против њих, а ово су биле “очекиване реакције”.

Давањеимуноглобулина спречило је један део реакција, али по цену развијања болести уодраслом добу , попут кожних обољења, дегенеративних обољења костију ихрскавице и неких тумора 4 , што примаоци вакцине, разуме се, нису знали у времевакцинисања.Све до осамдесетих година, може се рећи да нија било стабилне вакцине уупотреби. 5 Због тога се пад инциденције болести, која је била највећа у томпериоду, не може преписати “нестабилним и неефикасним”

вакцинама које супостојале у то време.Патентирањем прве вакцине, стручњаци су биле више него оптимистични. Чак јеобећаван доживотни имунитет од само једне дозе 6 , али и ерадикација до 1967. 7Како је реалност демантовала ове жеље појавом епидемија у високовакцинисанимпопулацијама, почели су да се схватају феномени који се и дан данас негирају изаташкавају, а све у циљу одржања догме-бизниса.Вакцинисан човек кроз устапропаганде, посматра се као “заштићен, здрав, онај који штити себе и друге”Године истраживања у најзваничнијим медицинским установама и часописимадоносе другу страну приче, која је забрањена на мејнстрим медијима.Вакцинисан човек може да оболи од болести против које се вакцинисао и топотврђује и сваки произвођач вакцине у свом упутсву, наводећи да не гарантује дасе прималац неће разболети од дате болести. Вакцинисано дете може оболети одвакциналног соја вируса, као код седамнаестомесечног детета са осипом итемпературом 15 дана након вакцинације ММР-ом. Откривен је вакцинални типвируса у урину.

8 Обољевање од вакциналног соја вируса може код неких особабити праћено озбиљним трајним последицама, као у случају деце која су развилаенцефалопатију 15 дана након вакцинације вакцином против малих богиња, сапоследичном менталном ретардацијом и регресијом, епилепсијом и моторним ицензорним дефицитима.

9 Обољевање након вакцинације може бити и смртоносно,као у случају дечака старог 21 месец који је 8,5 месеци након вакцинације умро одспецифичне врсте енцефалитиса коју је проузроковао вирус из вакцине, нађенбиопсијом мозга.

10 Поред тога што може да оболи од вакциналног соја,вакцинисани може и да га излучује у урину и секрету грла.

11, . Могућа је иреспираторна екскреција вакциналног соја вируса.

12 Вакцинални сој може битипренет и на другу особу, као у случају преноса са свеже вакцинисаног брата насестру.

13,14Вакцинисана особа може оболети и од “дивљег” соја вируса малих богиња.Седамнаестогодишњи, двоструко.вакцинисани младић обољева 16 дана наконконтакта са оболелом децом

  1. Уепидемији у америчкој школи са високимобухватом вакцинације, од 9 лабораторијски потврђених случајева било 2невакцинисаних, 1 са 1 дозом вакцине и 6 са две дозе примљене вакцине. 16Анализом једне школске епидемије, закључено је да висок обухват вакцинацијомне може увек да превенира епидемију, као и да је способност да инфицирају својубраћу и сестре била једнака код невакцинисаних и вакцинисаних.

17. У још једнојепидемији у популацији са високим обухватом, од суспектних 250 случајева,вакцинални статус је био познат за 127, од којих је 76,4% било вакцинисано. Премааутору, историја вакцинације није смањила број компликација код посматранихслучајева. 18 У епидемији у Њујорку , индекс-пацијент је био двоструковакцинисан , аболест је пренео на четворо пацијената који су били вакцинисани са две дозевакцине или имали претходно антитела на мале богиње. 19 Обољевањевакцинисаних описано је много пута у епидемијама, где их је било 68% 20 , затим45% 21. Колико вакцинисани “не могу да оболе и штите колективни имунитет”,најбоље сведочи у свом раду стручњак за вакцине и уредник часописа Вакцине ,Грегори Поланд. Он наводи да је “ током осамдесетих број случајева малихбогиња порастао драматично. Изненађујуће, 20 до 40% случајева било је прописновакцинисано. …Нађено је 18 извештаја о епидемијама у школској популацији сависоким вакциналним обухватом (између 71 и 99,8%). Упркос овако високимобухватима, између 30 и 100%, просечно 77%, је била заступљеност вакцинисаниху овим епидемијама.”. Поланд закључује да је “очигледан парадокс да што вишерасте обухват вакцинацијом против малих богиња, то више постаје болествакцинисаних”. 22Због чега привилегована група “вакцинисаних грађана” ипак оболева и преносиболест и због чега се то потискује из с(а)вести лекара, јавности, законодавства?

Наставиће се…

Др  Јована Стојковић – Председник покрета Живим за Србију

 

 

1 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1930557/2 2.https://www.bioscience.org/2008/v13/af/2767/2.htm3 3.https://www.nytimes.com/1961/09/14/archives/measles-vaccine-effective-in-test-injections-
4.with-live-virus.html4 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28569465 5.https://www.nytimes.com/1989/02/26/us/measles-not-yet-a-thing-of-the-past-reveals-the-
limits-of-an-old-vaccine.html
6 https://www.nytimes.com/1965/02/24/archives/mass-vaccination-on-measles-urged-thaler-to-
hold-state-senate.html
7 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1919891/
8 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10494235
9 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9481001
10 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10589903
11 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20822734
12 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11858860
13 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2563426
14 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2563820
15 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26447803
16 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16322148
17 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9850133
18 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4311124/
19 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24585562
20 https://jamanetwork.com/journals/PEDS/articlepdf/504811/archpedi_124_6_007.pdf
21 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1605769
22 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8053748

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *