Трибина Покрета Живим за Србију у Трстенику

You are currently viewing Трибина Покрета Живим за Србију у Трстенику

Синоћ је, у срдачној атмосфери наших домаћина, одржана трибина Покрета Живим за Србију у Трстенику. Председник Покрета, др Јована Стојковић, говорила је о мотивима за улазак у политичку борбу, коју је назвала “политиком у самоодбрани”, у тренуцима када су нам угрожени витални државни интерси, од територијалног интегритета до родитељских права и очувања породичних вредности.

Дамњан Кнежевић из Иницијативе Нема предаје Косова и Метохије изнео је чињенице о стању Срба у јужној српској покрајини, као и активности које је његова Иницијатива у сарадњи са Покретом Живим за Србију организовала прошле године на улицама Београда.

Томислав Црногорац, водитељ и уредник јединог слободног радија у Србији, Радио Сербоне, указао је на својеврсни специјални медијско-информационии рат који се спроводи над нашим народом, а који му онемогућава да се правилно оријентише у евидентно непријатељском окружењу, тзв.”региону”, а заправо бившим српским земљама.

Заједнички закључак је био да је борба неопходна и неминовна и да треба да крене од сваког појединца. Циљ оваквих окупљања и ангажовања Покрета Живим за Србију је успостављање контакта и сарадње свих освешћених појединаца, спремних да се боре за слободу, јер мало шта и имамо да изгубимо.

Инфо служба Покрета Живим за Србију