Формиран Одбор за породична питања и права деце и родитеља Покрета Живим за Србију

You are currently viewing Формиран Одбор за породична питања и права деце и родитеља Покрета Живим за Србију

Сходно учесталом кршењу права деце и родитеља, као и без судске одлуке лишења родитељског права родитељa, и фактичког онемогућавања детету да виђа свог родитеља, нашли смо за неопходно да се оформи одбор за права родитеља и права детета, односно одбор који ће се бавити породичним питањима и породичним проблемима са правног аспекта.

Много пропуста је уочено у досадашњем раду социјалних радника, који се огледају у кршењу пре свега права детета да виђа свог родитеља (са којим дете не живи), али и генералне небриге која се огледа у нереаговању на грубо кршење права детета. Овој такозваној узурпацији родитељског права родитељу, и узурпацији дететових права детету, мора се стати на пут, наравно правним путем, јер су у питању наша деца, српска деца.

Уочено је такође да се без ваљаног основа деца неретко одузимају родитељима, јер родитељи живе у сиромаштву, а касније се иста та деца дају хранитељској породици која добија новац,јер је узела дете на хранитељство. Многа наша деца се дају и на инострано усвојење, које је такође врло дискутабилно, јер се често губи сваки траг тој деци и не знамо ни како ни где настављају да живе.

Центри за социјални рад врло помно прате који родитељ није вакцинисао дете, тек толико да се тим родитељима прети одузимањем детета, јер „занемарују потребе детета“, док истим тим социјалним радницима није важно што огроман број родитеља не виђа децу, односно што велик број деце не виђа своје родитеље, јер други родитељ то онемогућава, или сам центар за социјални рад суделује у таквој узурпацији права детета.

Наш породични Закон страним држављанима омогућава под повољнијим условима, од услова који се захтевају од наших држављана, да усвајају српску. децу. Такође све чешће се појављују и стране агенције које посредују том усвојењу. Све ово доводи у питање најбоље интересе детета, а ми као патриотски покрет који се истински залаже за права деце, на све ово не можемо бити пуки пасивни посматрачи.

Сходно томе. уколико се родитељи сусретну са оваквим и сличним проблемина у разним судским и другим поступцима као и поступцима пред центром за социјални рад, могу да се обрате покрету „Живим за Србију“, Одбору за породична питања и права деце и родитеља, који води адвокат Милина Дорић.

Бог нека нам је свима у помоћи у овом тешком времену када домаће институције спроводе политику која је све, само не у најбољем интересу наше деце.