АПСОЛУТНА ЗАСТАРЕЛОСТ КВАЗИ АМАТЕРСКЕ НАКАРАДНЕ ДИСЦИПЛИНСКЕ ПРИЈАВЕ ПРОТИВ ДР ЈОВАНЕ СТОЈКОВИЋ

You are currently viewing АПСОЛУТНА ЗАСТАРЕЛОСТ КВАЗИ АМАТЕРСКЕ НАКАРАДНЕ ДИСЦИПЛИНСКЕ ПРИЈАВЕ ПРОТИВ ДР ЈОВАНЕ СТОЈКОВИЋ

Драга браћо и сестре, саборци, пријатељи и пратиоци, Бог помаже. Честитим, часним, праведним, увек Бог помаже.

Ноћас, тачно у поноћ 27.04.2020. године, односно првог минута 28.04.2020. године, ДЕФИНИТИВНО, ПО СИЛИ ЗАКОНА, ЗАСТАРЕВА НАКАРАДНА ДИСЦИПЛИНСКА ПРИЈАВА ПРОТИВ ДР ЈОВАНЕ СТОЈКОВИЋ.

Тиме је онемогућено да се даље поступа по истој тој накарадној пријави, јер по Статуту лекарске коморе, протеком две године од дана подношења пријаве Лекарској комори, дефинитивно по сили Закона застарева процес пред Лекарском комором.

Свако даље евентуално поступање по овој пријави, за собом повлачиће кривичну одговорност, злоупотребе службеног положаја. Уколико комисија не донесе Решење у складу са законом и статутом, засигурно ће кривично одговарати.

По пријави се не може поступати. О њој се више не може одлучивати. Једино што се може и мора то је доношење коначног Решења којим се дефинитивно обуставља процес ПО СИЛИ ЗАКОНА.

Подсећања ради, поступак пред Лекарском комором покренут је од стране лица која нису имала активну легитимацију, а против докторке, која нема пасивну легитимацију, поступак је покренут због пада обухвата вакцинације – који се фактички није десио, јер ПАДА ОБУХВАТА ВАКЦИНАЦИЈЕ НИЈЕ БИЛО. Др Јована Стојковић никада никога није саветовала да се не вакцинише, никада није позивала људе или родитеље да нешто раде или не раде. Само је указивала на проблематику Закона који вакцину и вакцинацију прописује као обавезну. Др Јована Стојковић се борила и бори се за, Уставом загарантована, права свих грађана Републике Србије, за права деце, права родитеља и права пацијената.

Са друге стране, узрочно-последична веза између воље родитеља да доведу у питање добробит вакцине за своје дете, што је неретко резултирало да се родитељ одлучи да не вакцинише дете, и активизма др Јоване Стојковић, никада се не би могло доказати. Зашто? Као прво, свако доноси одлуке за себе и своје дете. Затим, др Јована никада никога није ни саветовала, ни терала да мисле и формирају своју одлуку сходно научним радовима који постоје. Као и упутство на вакцинама били су превелик разлог да родитељи добро размисле, али и одбију да им се деца вакцинишу. Затим, многи светски лекари говорили су да вакцине нису безбедне и многи родитељи послушали су стране лекаре о томе. На крају крајева, многи родитељи нису желели да им се дете вакцинише, јер НИСУ ДОБИЛИ ОДГОВОРЕ НА СВОЈА ПИТАЊА, А НА ТЕ ОДГОВОРЕ ИМАЈУ ПРАВА ПО ЗАКОНУ О ПРАВИМА ПАЦИЈЕНАТА.

Ниједан кривични поступак није покренут против докторке Јоване Стојковић. Сходно томе рокови апсолутне застарелости се морају применити, јер не постоји законски основ да се даље овај поступак води.

Све и да је пао обухват вакцинације, за тај обухват може бити крива само “струка” – брука, која није одговорила задатку, иста она струка која иза себе има афере, иста она струка која није одговорила шта се све налази у вакцинама и да ли је дете у потпуности спремно да прими ризичну вакцину, иста она струка која неће да гарантује исправност вакцина, иста она струка која је брљала и брљавила.

Сам произвођач је направио такву вакцину да ће сваки савестан родитељ добро да размисли да ли ће ризиковати здравље свог детета, тако што ће дозволити да му се дете вакцинише.

Како да им верујемо? Никако.

Ово је једна од победа др Јоване Стојковић. Јасно је да нису имали Законских основа да је огласе дисциплински одговорном. Јасно је да нема ни основа за кривичноправну одговорност. Јасно је да им је боље да нешто застари него да дођу у ситуацију да јој формално правно признају да је у праву и да је све радила у складу са законом.

Др Јована, биће још победа Ово је тек почетак.

Не брини, сада је на реду да ми све њих процесуирамо за њихова недела, увреде и све што су противправно чинили.

Не брини, не могу они бити толико црни, колико сте Ти и Твој мантил бели, чисти и честити.

Честитам Ти од срца.

Адвокат Милина Дорић

27-28. април 2020. године