БОРБА, А НЕ БОЈКОТ!

You are currently viewing БОРБА, А НЕ БОЈКОТ!

Поштовани саборци, али и сви ви који сте можда, због медијске блокаде, тек сада чули за мене, др Јовану Стојковић, и Покрет “Живим за Србију”, желим да вам објасним због чега смо се определили да изађемо на предстојеће парламентарне изборе, и зашто сматрамо да је бојкот лошија опција.

Као лекар сам се годинама борила за необавезну вакцинацију кроз удружења грађана, али упркос силним залагањима, дописивањима са свим могућим институцијама, разговорима, петицијама, па и протестима, та борба није уродила плодом. Основала сам Покрет “Живим за Србију” управо зато што сам на својој кожи искусила да ван политике ништа не могу да постигнем, осим да у медијима прво будем сатанизована, а потом и забрањена. Притом, против мене се води монтирани процес на Суду части Лекарске коморе Србије, због истине коју сам износила о вакцинацији, и то према званичним подацима. Ту хајку је, према мојим сазнањима, наручио лично министар здравља Златибор Лончар, познат и по надимку Др Смрт.

Покрет је, дакле, и основан да би покушао да се за необавезну вакцинацију, али и друга права која су нашем народу ускраћена, бори на изборима. Од почетка знамо да су услови више него неповољни, али алтернативну борбу смо већ пробали, и нема сврхе да се на њу враћамо. Не преостаје нам ништа друго, него да скупимо све своје снаге и покушамо да уђемо у скупштину.

Отуда бојкот није и не може бити опција Покрета “Живим за Србију”. Нажалост, неке наше присталице населе су на пропаганду о бојкоту коју креирају НАТО опозиција и НАТО медији, који нису нимало бољи од власти СНС и њихових медија. То је иста она опозиција која је већ била на власти, која нам је донела и приватне извршитеље, и сарадњу центара за социјални рад са страним невладиним организацијама које нам узимају децу, и стране инвеститоре које Србија плаћа да би наши радници радили за минималац и носили пелене, и насилничку комуналну полицију, и још многа друга зла. То је опозиција која је о изборним условима са влашћу преговарала под окриљем истог газде – Сороша, и по мишљење ишла у америчку, немачку, британску и француску амбасаду. То је опозиција која је отпочела процес признавања Косова, а Вучић га наставља.

Неки од вас пишу на мрежама да ће избори бити нелегитимни ако опозиција не учествује, те да Вучић неће моћи да врши власт. Покрет и ја сматрамо да је то велика заблуда, из два разлога.
Прво, на изборе ће свакако изаћи СПС, као и део опозиције која већ подржава власт, као што су странке Војислава Шешеља, Чедомира Јовановића и Ненада Чанка, одређене странке мањина, као и бројни квазипатриотски покрети и партије, које финансира БИА, те већ организују гала скупштине, док наш Покрет нема ни просторије – па толико о томе да смо се продали.

Друго, чак и када би само СНС изашао на изборе, што је мало вероватно, опет би их тешко ко спречио да врше власт, што доказује и пример Мила Ђукановића, чија је странка сама владала у Црној Гори цео изборни циклус, пошто је целокупна опозиција бојкотовала изборе. С обзиром на то да Ђукановић и Вучић имају истог саветника, Владимира Бебу Поповића, нема сумње да ће разменити искуства.

Што се тиче медија, треба да знате да ће они, чак и ако се отворе за сву другу опозицију, за мене остати затворени, јер нико од њих нема интереса да се сазна истина о вакцинацији, мигрантима, НАТО, ЕУ и растурању традиционалне породице, тако да једини начин да цела ова земља уопште сазна за ову борбу, је да се појавим за скупштинском говорницом.

Поред свега, НАТО власт спрема још горе законе, којима се НАТО опозиција сигурно неће супротставити, баш као што се ниједан посланик у Скупштини Србије 2016. године није супротставио Закону о заштити становништва од заразних болести, којим је вакцинација постала присилна. Ја знам да није реално да сада освојим већину, нити намеравам да се удружујем са НАТО опозицијом ни са влашћу, али од нечега се мора почети. Као представник народа у парламенту, имаћу много више шанси да допрем до јавности, да од институција тражим одговоре, па и да организујем много масовније протесте него досад. Као неко ко се 22 године стрпљиво школовао да би постао лекар, знам да се исплате само рад и упорност.

Покрет се не зове случајно “Живим за Србију”, јер живот подразумева борбу, а борба и бојкот не иду заједно. Ми се свакако без борбе нећемо предати, а надам се да нећете ни ви.

Хвала свима вама који сте дали и који ћете дати донације и контакте за потписе, а како ће тачно Покрет изаћи на изборе, благовремено ћемо вас обавестити. У сваком случају, нећемо вас издати.