Саопштење покрета “Живим за Србију” поводом отказивања протеста

You are currently viewing Саопштење покрета “Живим за Србију” поводом отказивања протеста

Званичан Канал Покрет Живим за Србију Др Јована Стојковић

САОПШТЕЊЕ ПОКРЕТА ЖИВИМ ЗА СРБИЈУ ПОВОДОМ ОТКАЗИВАЊА ПРОТЕСТА

Покрет Живим за Србију ограђује се и негира све оптужбе које су ових дана пристизале на наш рачун, што од организованих група за ботовање, што од неинформисаног народа. Отказивање протеста који је требао да буде одржан 6.10.2018. испред телевизије Пинк имало је своју предисторију, обзиром да је првобитно 13.09.2018. протест пријављен од стране Саре Јовановић из Покрета Герила Србије. Ова пријава била је повучена самоиницијативно од стране Саре Јовановић, о чему су остале чланице Савеза , па и Покрет Живим за Србију, сазнали случајно. Следећа пријава протеста уследила је 24.09.2018. на име Дејана Здравковића из Групе грађана Цела Србија Саше Мирковића , али је повучена само дан касније, када је извршен изузетан притисак да скуп пријави Покрет Живим за Србију, што је и учињено 25.09.2018., уз допуну пријаве 30.09.2018.године.

Атмосфера најаве протеста , који је Покрет Живим за Србију доживљавао као миран и породичан, а о чему се и изјаснио на сопственој фејсбук страници, различито је схваћена од стране осталих чланица које су кампњу водиле на другачији начин. Имајући у виду овакво размимоилажење у очекивањима , као и информације које су пристизале из више извора о готово договореној тучи која би се догодила на дан протеста, Покрет Живим за Србију и председник Јована Стојковић, као најодговорније лице за дешавања на скупу, одлучили су да исти откажу.

Сматрамо да би се било каква нежељена дешавања на протесту , која не би могли да контролишемо, искористила од актуелне власти за сатанизацију Покрета и бесомучно спиновање , као и кажњавање вођа протеста , првенствено људи из Покрета Живим за Србију и Народне иницијативе који су у претходном периоду показали да су једини кадри да изведу народ на улицу, чиме би се народни отпор обезглавио. Коме би ово ишло у прилог, просудите сами.

Покрет Живим за Србију ће наставити самостално деловање и овим поводом се више неће оглашавати.

Председник Покрета Живим за Србију Јована Стојковић

https://www.facebook.com/588311591553…

https://www.facebook.com/242299493084…

https://twitter.com/ZivimZaSrbiju1

http://drjovanastojkoviczivimzasrbiju…

https://plus.google.com/u/0/108737908…