Подршка др Стојковић из Мичигена – др Дејвид Браунштајн

You are currently viewing Подршка др Стојковић из Мичигена – др Дејвид Браунштајн
Поштовани,

Пишем ово писмо у корист др Јоване Стојковић. Ја сам породични лекар са преко 25 година искуства.

Слобода избора, када се ради о здрављу, је основно људско право. Информисани пристанак је обавезан када се ради о било ком медицинском поступку. Нирнбершка суђења су идентификовала шта може кренути наопако када се медицинске терапије обављају без пацијентовог пристанка. Нирнбершки кодекс је настао као резултат нацистичких експеримената на људима током Другог светског рата. Као што знате, Нирнбершки кодекс гласи: “Обавезан је добровољан, добро информисан, разуман пристанак људског субјекта у пуној правној способности. Људски субјекти морају имати слободу да у било ком тренутку напусте експеримент када физички или ментално осете да нису у стању да наставе.”

Компетентни пацијент треба да има избор да ли да се подвргне било каквој медицинској процедури, укључујући вакцинацију. Као лекар и родитељ, осећам да сам најспособнији да одлучим које медицинске терапије ће бити дате мојој деци.

Обавезивање на примање вакцина које имају нежељена дејства, нарушава основна људска права. Др Стојковић са правом лобира за избор пацијента. Др Стојковић треба похвалити, а не дисциплиновати.

С поштовањем,

др Дејвид Браунштајн

 

Оригинал писма:

J. Stojkovic Letter