Успешна трибина у Шапцу

You are currently viewing Успешна трибина у Шапцу
Општински одбор Шабац Покрета Живим за Србију, организовао је трибину под називом “Породица на удару Новог  светског поретка”. На трибини се говорило о изазовима који очекују српске породице усвајањем нових законских решења која се тичу права детета. Професор Зоран Милошевић, истакао је да је урушавање традиционалне породице започело почетком прошлог века финансирањем покрета за “планирање породице”, као и да је главни финансијер до данашњег дана Рокфелер фондација, која је уложила за ове сврхе 60 милијарди долара. Осврнуо се на неопходност мушког и женског модела у породици, као и актуелне трендове и моду који пропагирају нерађање. Професор Милошевић је навео изненађујућ податак да у Украјини девојчице добијају брошуру “Како развити сексуални бизнис?”.Закључио је да је неопходно вратити се вери и традиционалним вредностима.
Адвокат Иво Струјић, коментаришући Преднацрт закона о правима детета, стиче утисак да држава преузима улогу родитеља и да се јасно види интенција овог закона, а то је државни интервенционализам.Господин Струјић сматра да је већ постојећи Породични закон јасно регулисао теме родитељства и права деце и пита се да ли је било неопходно родитеље “стављати под лупу” на овај начин. Осврћући се на свој активизам по питању необавезне вакцинације, истакао је да политика значајно утицала на струку, како лекарску, тако и правничку. Сматра да овај закон дубоко задире у породичне односе и да је, обзиром на општу (не)сређеност друштва у коме живимо, разумљиво бити скептичан према његовој примени.

Председник Покрета Живим за Србију, др Јована Стојковић, навела је да је одузимање родитељских права започело 2016., доношењем закона о обавезној вакцинацији који укида право родитељима да одлучују за своју децу. Овај тренд се наставља наметањем тзв.сексуланог образовања и све чешћим “отимањем” деце од биолошких родитеља и хранитеља. У Грађанском законику и Преднацрту  закона о правима детета, видљиве су измене које ће родитеље довести у још подређенији положај, забрањивањем телесног дисциплиновања и ограничавања детета, изједначавањем одбијања вакцинације са занемаривањем детета и давањем све већих овлашћења центрима за социјални рад, који ће најбољи интерес детета одређивати према његовом мишљењу и мишљењу “струке”. Др Стојковић је навела да је главна мисија Покрета Живим за Србију освешћивање о овим процесима и борба за очување и враћање родитељских права и ауторитета.