Др Џејкоб М. Пулијел из Индије подржао рад др Јоване Стојковић

You are currently viewing Др Џејкоб М. Пулијел из Индије подржао рад др Јоване Стојковић
др Џејкоб Пулијел

Писмо др Јовани Стојковић

Поштовани,

Ја сам педијатар и шеф одељења за педијатрију, болнице St. Stephen у Делхију, већ 22 године. Раније сам радио као педијатар консултант у Универзитетској болници Wест Middlesex у Лондону, у Енглеској. Имам преко 130 научно-истраживачких публикација у стручним часописима. Ја сам експерт за вакцине које се дају у детињству и био сам члан NTAG-а (Националне техничке саветодавне групе) – највишег саветодавног тела владе Индије о вакцинацији.

др Јована Стојковић

Пишем референцу за др Јовану Стојковић, светски познатог и поштованог психијатра, због свог принципијелног става против обавезне вакцинације. Историја је у више наврата посведочила како, када се особе таквог угледа процесуирају, то не нарушава њихов углед, већ непоправљиво нарушава слику о онима који су их тужили. Желео бих да вам скренем пажњу на доле наведене тачке.

Нежељена дејства након имунизације

Вакцине често обезбеђују добру заштиту здравља људи од озбиљних болести. Међутим, нису све вакцине безбедне и добре. Добро је познато да постоји подложност неких људи на нежељена дејства после имунизације. Такви појединци могу имати фаталне реакције, док стотине других није оштећено.

Постоје систематски покушаји да се ови ризици умање, и то је јасно описано у овом раду ког обавезно морају да прочитају сви који покушавају да процесуирају Јовану (Puliyel, Naik “Ревидирана узрочна процена Светске здравствене организације (WHO) о нежељеним дејствима након имунизације” – “1000 Research” – https://f1000research.com/articles/7-243/v2

ММР вакцина и аутизам

Амерички центар за контролу болести објавио је 2004. године истраживање које је показало да не постоји веза између ризика да се деци после вакцинације дијагностикује аутизам и старости у којој је дете вакцинисано ММР вакцином. Један од аутора, др Томпсон (W.W. Thompson), који је обелоданио незаконита дела својих надређених, открио је да је за 340% повећан ризик за америчку децу афричког порекла која су вакцинисана пре друге године живота. Описао је како су подаци изврнути да би CDC прогласио да је закључио да не постоји веза између ММР вакцине и аутизма. Ова прича је наведена у чланку F1000 Research, поменутом изнад.

UNESCO-vа Универзална декларација о биоетици

Мора се имати на уму Универзална декларација UNESCO-a о биоетици и људским правима, у члану 6, јасно наводи пристанак на следећи начин:

“Свака превентивна, дијагностичка и терапеутска медицинска интервенција може се обављати само уз претходни, слободни и информисани пристанак дотичне особе, на основу одговарајућих информација. Када је то прикладно, пристанак треба да буде изричит и може бити повучен од стране дотичне особе у било које време и из било ког разлога без непријатности или предрасуда.”

http://portal.unesco.org/en/ev.php-URL_ID=31058&URL_DO=DO_TOPIC&URL_SECTION=201.html

Из тих разлога, др Јована Стојковић је у праву што се бори за људска права и против обавезне вакцинације. Инквизиције против људи који се залажу за науку и људска права нису никаква новост. Инквизитори увек тврде да је њихова наука боља и да надмашује права појединаца. Искрено се надам да ће данашња Србија одступити од ове глупости.

Можете ме контактирати на горенаведеном E-mail-у, или ме назвати на: +919868035091.

др Џејкоб Пулијел

Шеф одељења за педијатрију и неонатологију

Болница “St. Stephen”

Тис Хазари, Делхи, Индија

 

Оригинал писма:

drpuliyel20190228

 

др Џејкоб Пулијел