Извештај са анти-НАТО протеста

You are currently viewing Извештај са анти-НАТО протеста

Покрет Живим за Србију организовао је , у сарадњи са Иницијативом „Нема предаје Косова и Метохије“ и Покретом ратних ветерана, протесни скуп на двадесетогодишњицу почетка агресије НАТО пакта на нашу земљу. Протест је започео потписивањем петиције за измештање канцеларије НАТО пакта из Министарства одбране.

Присутнима су се обратили говорници Дамњан Кнежевић из Иницијативе „Нема предаје Косова и Метохије“, Бранислав Звекић, један од учесника битке на Кошарама и представник ратних ветерана,као и госпођа Лозанка Радојичић, мајка погинулог борца.

На скупу се обратио и проф. др  Рајнер Ротфус,  кандидат највеће опозиционе партије у Немачкој АФД  за Европски парламент. Један од говорника је био и Кристијан Каш, Норвежанин, бивши официр НАТО пакта на Косову и Метохији, као и представница оштећених Срба због кредита у швајцарским францима, који од петка непрекидно штрајкују испред Касационог суда недалеко одатле. На крају се присутном народу обратио и познати публициста Михаило Меденица. Композитор и аутор песме о погибији мале Милице Ракић, Миливој Мрдаковић, извео је нумеру пред окупљенима.

Председник Покрета Живим за Србију, др Јована Стојковић,навела је да је  НАТО пакт убио  Бојану Тошковић из Мердара, прву жртву дете, у њеној кући у 11 месецу живота, а потом набројала именом и презименом многу децу која су убијена објаснивши и под којим околностима су страдали.

„ Србија је тврд орах на коме су многа царства ломила зубе и ПРВА је стала на пут Новом светском поретку. Ово је историјски тренутак, не би нам био први пут. Моји синови неће убијати по свету туђу децу за интересе странаца, НАТО ДАХИЈЕ МАРШ ИЗ СРБИЈЕ“, поручила је др Стојковић.

Након говора, колона људи се упутила ка руској амбасади, где су се се представници Покрета Живим за Србију сусрели и поразговарали са представницима амбасаде. Том приликом , још једном је потврђен став Русије која подржава решавање питања Косова и Метохије у складу са међународним правом и Резолуцијом УН 1244.

Шетња се наставила до Храма Светог Саве, где су упаљене свеће погинулима у НАТО агресији.

Покрет Живим за Србију захваљује се свима који су дошли на скуп и пружили подршку, а нарочито бившим припадницима Јединице за специјалне операције, који су трпели изузетне притиске да се на скупу не појаве и не говоре.

Слобода Србији!