Подршка др Стојковић од професора технололошког института у Масачусетсу (МИТ), САД – Проф. др Стефани Сенеф

You are currently viewing Подршка др Стојковић од професора технололошког института у Масачусетсу (МИТ), САД – Проф. др Стефани Сенеф
др Јована Стојковић

Чувени научник и истраживач др Стефани Сенеф, врсни биолог и токсиколог на МИТ-овом одсеку информатичких наука и вештачке интелигенције, за данашње време је прави херој. За разлику од већине добро плаћених научника, она се бави фармацеутским корпорацијама не додворавајући се хијерархијском систему који је годинама од ње инсистирао да ћути.

Подржава и прати рад др Јоване Стојковић, сматрајући је етичким лекаром – кључним лекаром када је у питању борба човечанства за опстанак данас.

Писмо подршке др Јовани Стојковић

Поштовани,

Пишем ово писмо у знак подршке др Јовани Стојковић, јер сам обавештена да је покренут поступак да јој се евентуално одузме лиценца за рад у здравству. Позивам Вас позивам да хитно размотрите њен случај, јер она је један од свега неколико херојских лекара који су вољни да говоре о опасностима од вакцина. Колико ја знам, она никада никога није саветовала да не прими вакцину, већ се фокусирала на то да људи треба да имају право да одлуче да не вакцинишу ако је то њихова жеља.

Сједињене Америчке Државе, где ја живим, имају већи број вакцина које се морају примити, него било која нација, а имамо и невероватан рекорд у погледу смртности испод пет година, као и велики број деце која пате од неуролошких и аутоимуних болести. Наша тренутна епидемија у алергијама на храну је вероватно узрокована реакцијама на протеине хране који су присутни као контаминанти у вакцинама који су високо алергенични због везивања алуминијума. Стопа аутизма код нас је сада 1 од 59, и верујем да су вакцине важан фактор у све већој преваленцији аутизма. Истраживања у којима се упоређују вакцинисана и невакцинисана деца, откривају да су вакцинисана деца много подложнија аутоимуним и неуролошким болестима. Наука се ни на који начин не бави питањем односа ризика и користи вакцина. Једино је разумно да свако има право да индивидуално одлучује, од случаја до случаја, да ли њима или њиховој деци треба дати одређену вакцину.

Истраживање које је тренутно у току на Институту Корвелва у Италији, открива да је производња вакцина тренутно врло неуредан процес са слабим надзором, где недостају потребни антигени за превенцију болести, а где су непотребни токсични састојци присутни као контаминанти.

https://www.corvelva.it/speciali-corvelva/analisi/vaccingate-initial-results-on-infanrix-hexachemical-composition.html

Обавештена сам да је тренутна ситуација у Србији таква да се родитељи кажњавају високим новчаним казнама ако одбијају да вакцинишу своју децу. Родитељи који немају новца за плаћање новчане казне добијају затворску казну и бивају пријављени Центру за социјални рад због невакцинисања. Ту је, по мом мишљењу, влада екстремно превршила сваку меру.

Лична слобода када се ради о здравственом избору је можда најважније људско право које никада не треба одузети. И не сумњам да би лекару требало дозволити да изрази своје мишљење о обавезној вакцинацији. Одузмањем лиценце докторки Стојковић, шаљете погрешну поруку другим лекарима који ће онда бити одвраћени од заузимања става против обавезне вакцинације. Вероватно ћете открити да ће у Србији стопе неуролошких и аутоимуних болести у ђетињству ескалирати баш као и оне у САД-у, како стопа вакцинације буде све већа и већа. И изазваћете још више беса и немира међу становништвом Србије.

Позивам вас да заузмете рационалан приступ, дозвољавајуц́и медицинским професионалцима као што је др Стојковић, да слободно говоре о својим ставовима у погледу неразумне политике обавезне вакцинације, без страха од последица.

С поштовањем,

Стефани Сенеф
Виши научник истраживач
Лабораторија компјутерске науке и вештачке интелигенције МИТ-а
Технолошки институт Масачусетс

Оригинал писма:

SeneffLetterForDrStojkovic