Протест против ГМО у Нишу

You are currently viewing Протест против ГМО у Нишу
Протест против ГМО у Нишу

Покрет Живим за Србију узео је учешће у овогодишњем протесту против дозволе промета и производње генетски модификованих производа. 18.маја, у 11 часова, почели су протести у неколико градова Србије.

Подсећамо, Србија се одавно прикључила светском протесту против компанија које производе ГМО.  Преко 7000 одборника и 80% општина у Србији одлучило је да не жели ГМО на својој територији!
Упркос томе, зарад наводног приступања Светској трговинској организацији, врши се константан притисак да се дозволи промет  ове проблематичне и опасне врсте хране.
На скупу се, испред Покрета Живим за Србију, обратила др Јована Стојковић, која је указала на спрегу политичара, медија и струке, која, слично и по  питању вакцинације, држи јавност неинформисану и у незнању, ван сваке отворене и објективне дебате.
Главни светски произвођеч ГМО производа, Монсанто, управо је изгубио велики судски спор у коме му је наложено да исплати 2 милијарде долара, јер је доказано да његов хербицид може узроковати рак код људи који су му изложени. Упркос томе, у Србији валада завет ћутања на ову тему, баш као и по другим питањима од круцијалне важности за биолошки опстанак и здравље нашег народа.

Покрет Живим за Србију наставиће своју борбу за слободнију и здравију Србију у којој је здравље и благостање нашег народа испред било каквих корпоративних и наднационалних агенди и интереса.

Инфо служба Покрета Живим за Србију