Саопштење поводом напада на др. Јовану Стојковић

You are currently viewing Саопштење поводом напада на др. Јовану Стојковић

Лист „Блиц“, верно окупаторско гласило чија је улога да пљује све српско, све свето и све родољубиво, интензивно спроводи прљаву пропаганду против председника Покрета Живим за Србију, др Јоване Стојковић, која је мета овог блатоида због своје бескомрпомисне, аргументоване, легалне и честите борбе за основна људска права овог народа, нарочито његовог најосетљивијег дела, деце.

Блиц, као ударна медијска песница фармакомафије, чији новинари воде конференције произвођача вакцина и примају надокнаду из Републичког фонда за здравствено осигурање, добио је задатак да сатанизује, линчује и обесхрабри др Стојковић у њеним настојањима да се родитељима, али и свим људима у Србији,  врати право слободног избора медицинске интервенције загарантовано Уставом, међународним конвенцијама, Законом о правима пацијената, Породичним законом, али и медицинском етиком од Нирнберга, па до данас.

У спрези са људима из власти, за те потребе, оформљена је група тролова на интернету, које је благосиљао посланик СНС-а доктор Блажић на скупштинском одбору за здравље. На челу ове групе налази се конобар осуђиван за превару, који се са тужилаштвом нагодио за угрожавање сигурности једне докторке, а којег  лажљиви Блиц у својим текстовима преставља „београдским доктором“. Овај човек, који се по мрежама хвали везама са Лончаром и Дарком Глишићем, познат је по својим еугеничким изјавама да „децу која су шкарт“ треба „под мач, бато“, да родитеље треба „везати да гледају када им вакцинишу децу“, па после децу продати у Скандинавију „да осете чари живота“.  Други „експонент“ ове групе је педијатар пред пензијом који је на телевизији са националном фреквенцијом лагао да има троје вакцинисане деце, иако нема ниједно. Он на мрежама псује, вређа и прети тужбама члановима породица деце која су настрадала након вакцинације, те је чак у својој ординацији организовао потписивање кривичне пријаве против 43 људи, међу којима је неколико лекара, адвоката, новинара, али и родитеља оболеле деце.

 

 

Њихове приватне тужбе на сва звона преноси Блиц, дајући им државни значај. Тако је дотични педијатар из Зрењанина поднео пријаву Лекарској комори Србије против др Стојковић са још четири лекара, од којих су двојица  пензионери исто из Зрењанина, а двоје чланови горепоменуте фејсбук групе. Лекарска комора Србије  седам месеци након подношења „пријаве“ није налазила разлога за покретање било каквог дисциплинског поступка, али је након хушкачког писања Блица пред Нову годину, после свега неколико дана покренула „поступак“. Поред тога што је „пријава“ била непотписана и без датума, наводни „докази“ никада нису послати на увид др Стојковић, а одлуку о покретању поступка донела је бивша директорка института на коме ради др Стојковић, што је противно Статуту саме Коморе, али и неприхватљиво из више разлога који се тичу међусобног односа.

Овим радњама директно се угрожава егзистенција др Јоване Стојковић и њене породице, нарушава њен углед и угрожава до сада беспрекорна каријера, а све зарад интереса фармако-индустрије чији се пословни план испуњава обавезивањем грађана Србије да приме њихов производ.

Подсећамо, усвојеним законом из 2016., омогућено је да се деца вакцинишу без пристанка родитеља, али и да свако други ко подлеже обавезној вакцинацији исту „не може да одбије“. Закон и Правилник о имунизацији отварају пут манипулацији и ширењу категорија становништва и болести које подразумевају обавезну вакцинацију, а министру је омогућено да пропише ванредну обавезну имунизацију свог становништва. Актуелно се свакодневно врши уцењивање вакцинацијом деце и онемогућавање уписа у вртиће и школе, али и уцењивање здравствених радника под претњом губитка посла. Питање је времена када ћемо сви потпасти под ову уцену, јер је управо проблематични закон, на којег др Стојковић указује, то омогућио.

Прем Институту за јавно здравље Батут, нико не гарантује дугорочну ефикасност и безбедност вакцина и нико не одговара за нежељена дејства. Према Агенцији за лекове и медицинска средства, документација према којој се одобравају већином стране вакцине у Републици Србији је службена тајна.

САД су у периоду од 1986.године исплатиле преко  4 000 000 000 долара на име одштете од вакцина. Држава Србија, уместо да вакциналну политику усклади са Уставом и међународним конвенцијама, као и да призна постојање деце оболеле након вакцинације и плати одштету, одлучила је да прогони ону која о томе говори, а којој је десетине професора медицине, права, истраживача и лекара из света дало подршку.1 Такође је преко 10 000 људи потписало петицију за измену закона, која је поднета Народној скупштини, а преко 8 500 људи петицију подршке др Стојковић због намештеног „поступка“ пред лекарском комором.2

Па, ћераћемо се !

Покрет Живим за Србију

http://zivimzasrbiju.com/category/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D1%80%D1%88%D0%BA%D0%B0-%D0%B8%D0%B7-%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B0/

http://zivimzasrbiju.com/peticija-podrska-dr-jovani-stojkovic-u-borbi-za-svoju-lekarsku-cast/