Одржана трибина у Смедеревској Паланци

You are currently viewing Одржана трибина у Смедеревској Паланци
трибина у Смедеревској Паланци

 

Покрет Живим за Србију одржао је трибину у Смедеревској Паланци под називом “Чија су наша деца?”. Интензивно нарушавање родитељских права у Србији, започето доношењем закона о обавезној вакцинацији, добија сво епилог.

Наиме, 2016. године родитељима је одузета одлука о вакцинацији своје деце и препуштена држави. Овај преседан окупио је групу родитеља која се упустила у борбу са државом за повратак својих права, на све правне и легалне начине. До данашњег дана, ово питање није решено, деци се забрањује упис у вртиће и школе, родитељи се пријављују суду и центрима за социјални рад, а из уста министара чују се позиви на одузимање невакцинисане деце!

Председник Покрета Живим за Србију, др Јована Стојковић, истакла је да је то само почетак мешања државе у унутрашње ствари породице, и упозорила на опасност новог закона о правима детета, који у многим сферама лишава родитеља одлучивања о сопи?ственом детету,. Наиме, појмови попут “економског насиља”, забране сваког физичког кажњавања, заштите права деце “различитих сексуалних оријентација”, проглашавање невакцинисања кршењем “права на здравље”, оставља могућност за “интервенције” центара за социјални рад који дете могу “изопштити из породице”, уколико сматрају да је “угрожено”, што даје места субјективним проценама и злоупотребама.

 

 

Норвежанин Кристијан Каш, говорио је о злогласном систему Барневернет, који све чешће и без икаквог разумног разлога одузима децу сасвим нормалним родитељима. Путем скајпа, на трибини је говорио и наш Србин који живи у Норвешкој, а чију је децу преузео Барневернет и неколико пута их “хапсио” док су покушавала да побегну из институције у коју су смештена.

Истраживачки новинар Душко Велковски навео је да се ова “заштита деце” претворила у бизнис и да се њоме баве приватне компаније које плаћају порески обвезници. Изнео је фрапантне податке о количини новца коју зарађују, али и о контактима приватних агенција за усвајање деце са нашим центрима за социјални рад. Према “ценовницима” на њиховим сајтовима , дете из Србије “кошта” око 40 000 долара. Указао је и на везе неких људи из Србије са системом Барневернет и то углавном радницима за социјални рад, психолозима, али и лекарима.

Сви су исказали бојазан да би нови закон о правима детета, где је евидентан државни интервенционализам у свим сегментима дететовог живота, могао претворити у нови данак у крви. Према актуелном закону, странац може усвојити дете из Србије, чак и ако је самац и то приликом једне посете Србији.

 

 

Ово су увиделе многе земље од Пољске, Чешке, до Русије, где је забрањено усвајање деце од стране странаца. Србија, нажалост, ћутке чека да 250 посланика који не знају уопште о чему се ради, на звонце усвоји и ову еуРОПСКУ подметачину.

Да ли ћемо то дозволити?

 

Трибина у Смедеревској Паланци Видео