Видовдански протест 2019.

You are currently viewing Видовдански протест 2019.

 

Покрет Живим за Србију и Иницијатива Нема предаје Косова и Метохије, уз подршку ратних  ветерана, организовали су протест испред Народне скупштине Републике Србије, поводом дешавања у вези са нашом јужном покрајином Косовом и Метохијом. На протесту су говорили Дамњан Кнежевић, представник  Иницијативе Нема предаје Косова и Метохије,  Дејан Петар Златановић, уредник портала Србин-инфо, Горан Живковић, ратни војни ветеран, Јована Стојковић, председник Покрета Живим за Србију, професор Зоран Буљугић, а прочитан је и говор новинара Михаила Меденице, који је био спречен да присуствује скупу. За уметнички део програма био је задужен Миливој Мрдаковић и Наташа Грбић.

 

 

Након завршетка програма испред Народне скупштине, поворка је кренула у протесну шетњу до амбасаде Црне Горе, где су окупљени исказали протест због антисрпске политике црногорске власти. Чули су се повици “Мило шиптаре”, а развијен је и транспарент на којем је писало “Шиптаре Мило, проклето ти било”.
Поворка је наставила шетњу Кнез Михаиловом улицом, певајући родољубиве песме о Косову. На тренутак се застало код штанда за потписивање петиције против риалити програма, која је подржана од стране протестаната.
Шетња је настављена до амбасаде Француске, где је развијен транспарент на коме је на француском писало “Косово је Србија, Макрон није Француска”, док су протестанти носили слике Марин Ле Пен.
Шетња је завршена код Патријаршије и Саборне цркве, где се  председник Покрета Живим за Србију, Јована Стојковић, захвалила на бескомпромисном ставу Цркве по питању Косова и Метохије, али и  на уравнотеженом ставу Сабора по питању обавезне вакцинације деце који је уважио и бригу родитеља. Указала је и на будуће изазове новог Закона о правима детета и ширење ЛГБТ идологије и замолила Цркву да обрати пажњу и на ова битна питања.
Окупљени протестанти су могли да потпишу петицију Покрета Балтернатива, за забрану рада НВО које се финансирају из иностранства, као и да се информишу о активностима УГ Право на избор, које се бави проблематиком обавезне вакцинације у Србији.

Покрет Живим за Србију се захваљује свим људима који су дошли на Видовдански протест и схватили значај борбе и пружања отпора овом злу. Окупација ће бити потпуна, тек онда када сваки вид отпора престане, а то нећемо дозволити!

Догодине у Призрену!
Догодине у слободној Србији

Инфо служба Покрета Живим за Србију