Сребреница-геноцид над истином

You are currently viewing Сребреница-геноцид над истином

 

Покрет Живим за Србију изразио је протест поводом обележавања наводног “геноцида у Сребреници” у главном граду наше државе. Присуствовали смо перформансу Иницијативе младих за људска права, где смо позвали присутне новинаре и амбасадора САД-а да чују српску страну приче. Пришла нам је једино репортерка Ruptly, која је снимила и верно пренела изјаву др Јоване Стојковић, председника Покрета. Подсетили смо на око 3200 убијених Срба у Подрињу и 8000 у Сарајеву.

Активисти Покрета присуствовали су трибини поводом представе  која говори о “сребреничком геноциду”. Улаз је био слободан за све грађане, па и чланове нашег Покрета. Редитељ Златко Паковић, након свега неколико минута, окривио је националисте за сва зла која су погодила наш народ, упирући прстом у двадесетак наших чланова и сабораца. Након жустре полемике са присутнима, сами смо напустили салу Коларчеве задужбине.

Окупаторски медији пренели су вест о “упаду екстремних десничара који су претили присутнима”. Покрет Живим за Србију је народни, родољубиви, породични покрет који се бори против наметања прозападних догми и наратива, који су део психолошко-пропагандног рата против српског народа и Србији верних грађана било које националности и вере.

Борићемо се свим легалним и дозвољеним средствима против оних који покушавају да наруше интегритет и достојанство ове државе, били Срби или било ко други. Народу који је преживео неколико геноцида и био протеран са својих вековних територија, не може се наметати лажна кривица, на крилима које ће се наставити са отимањем, пљачкањем и преумљавањем српског народа!

Слобода Србији!

Инфо служба  Покрета Живим  за  Србију

 

 

Трибина о “Сребреничком геноциду”

 

 

Изјава поводом обележавања “геноцида у Сребреници”

 

 

Изјава др Јоване Стојковић за Ruptly