Одговор Божовићу

You are currently viewing Одговор Божовићу

Шта је баби мило, то јој се и причинило

Господин Божовић, очекивано, своју реплику започиње покушајем дискредитације саговорника. Он наводи да „негирам научне чињенице“  и игнорише писма подршке мом залагању за политику слободе избора при вакцинацији,  добијена од научника широм света, која је морао видети док је пребројавао српске жртве на сајту мог Покрета.  Професори медицине и лекари- Едвард Фогарти, Ентони Моусон, Џејкоб Пулијел, Јехуда Шонфелд, Роман Герард, Кристофер Шо, научници Џејмс Лајонс Вајлер, Џенет Керн, Кристофер Ексли, Стефани Сенеф, Луција Томљеновић, Матеја Чернич, професори права Мери Холанд, Аугусто Синагра, Бранислав Ристивојевић, али и амерички адвокат Роберт Кенеди млађи, председнички кандидат у САД-у др Кајл Кенли Копитки и други,   мачји су кашаљ за Божовића, критичара медицинске науке и баба.

Господин Божовић се бави и комплекснијим психолошким триковима , попут  асоцијативног условљавања,   када криви  бабу због мог лошег друштва – људи који носе униформе (иако и Божовић зна да не припадају мом покрету) и говоре „ружне речи“, које ја нисам чула (али не тврдим да их није било). Оно што јесам чула , био је хришћански, братски поздрав господина Уроша Сиљановића, кога страшно нервира наш „антихришћански однос према хришћанству“, а који је гласио:“ Ало, сељачине једне најобичније, пичка вам материна безобразна“.

Не знам ко  господина Божовића није научио да није лепо бити злурад и да се никоме не може одузети титула коју је поштено зарадио. Да ли сам ја такозвана докторка и да ли кршим закон,  могао би ускоро да објасни и пред судом, као и то да ли је  моја организација удбашка. Непоштовање неистомишљеника и недостатак елементарне културе у опхођењу, неће.

Мене је баба научила да ми је прадеда убијен у Јасеновцу као Србин, да ми је деда замало избегао Голи оток и да ми је чукундеда „посекао 16 турских глава“. За божовиће, био је „етнички чистач мирољубивих Турака“. За краља Николу, који му је био на сахрани, био је јунак. Када га је, док је био жив, краљ питао да ли  да му да награду за показано јунаштво, деда моје бабе коју Божовић критикује , одбио је , уз образложење да не жели, уколико не добију и сви остали који су се борили.

Поента је, Божовићу, да ме је баба научила најбитнијој ствари, а то је да делим судбину са својим народом, и у добру и у злу. Зато мирне душе прихватам сав презир, оптужбе и нападе од разних божовића овог народа. Заправо, то ми чини част.

И не, као психијатру, није ми занимљив онај који носи униформу, већ онај који  је се плаши.

У том случају, препоручујем само бапске лекове.

Др Јована Стојковић

Председник Покрета Живим за Србију

*Текст је одговор Луки Божовићу на његов текст “Шта све баба није научила Јовану Стојковић?”, објављен у листу “Данас”

https://www.danas.rs/dijalog/reakcije/sta-sve-baba-nije-naucila-jovanu-stojkovic/?fbclid=IwAR2Pa3Ra7ybccddCw1OAKkK67G2vO2uD1KlSJbWbOYaiY6muOLWslExz_b0