Одговор Радовановићу

You are currently viewing Одговор Радовановићу

ДРУГОСРБИЈАНСКИ ВИТЕЗОВИ И ЗАРЂАЛИ НОЖЕВИ

Народна мудрост каже да се не треба освртати за сваким псетом које залаје за нама. Ипак, поред мудрости, некада имамо и дужност да дамо нек одговоре, макар због поштеног света који свакодневно чита ове редове, попут мојих родитеља.

У емоционално високошаржираним реакцијама другосрбијанских витезова, међу којима је и, мени до сада непознати господин Раде Радовановић, провлачи се кључна нит-покушај дискредитације мога лика и дела. Да сам као неке Јоване, до сада бих већ доставила психијатријски и гинеколошки извештај суду и жалила се на „родно засновано прогањање“. Да макар мало асоцирам на четнике из Булајићевих филмова, господин Радовановић не би морао да се мучи студирајући елитни часопис Блиц и писанија Сити магазина, где је, поред информација о депилирању препонске зоне и добробитима цимета, сазнао о мојим упитним „активностима“, које је врло слободно интерпретирао. Разликовање телесног кажњавања од злостављања деце, непотребност и контроверзност ране сексуализације (па и хомосексуализације) деце , етички и теолошки аспект донирања органа, каои друге биоетичке теме , нити су „бизнис“, нити су „свакакве“.

У својој необавештености која је обрнуто пропорционална острашћености, износи сулуду, прљаву, неистиниту, злонамерну тврдњу да је „прошлогодишња масовна епидемија  узрокована сулудом антивакцинашком пропагандом поменуте докторке“. Не знам да ли господин Радовановић у приватном животу лично провери када на тараби нешто пише, али да је прочитао ишта сем масних слова у Блицу, знао би да се у раду професора Владимира Петровића, епидемиолога из Новог Сада, као вероватни узрок баш те епидемије, наводи несташица вакцина у периоду од 2012.-2015., као и опадање имунитета одраслих вакцинисаних особа, али и ширење заразе из других делова Европе. У периоду од када сам ја јавно активна, 2016.-2018. обухват вакцинацијом за фамозну ММР вакцину се повећао, што може свако проверити на сајту Института Батут, а у чија уста, лажно, господин Радовановић ставља ову страшну клевету.

Према подацима истог тог Батута, две прве особе у епидемији биле су двоструко вакцинисане ММР-ом. Нећу улазити у меритум ствари које Радовановић нити жели, нити може да разуме, а уосталом, нити мора. Моје залагање нимало не одговара његовом „опису“. Ја се борим за одговорнију, транспарентнију политику вакцинације, где се неће догодити да је документација о одобрењу вакцина службена тајна, да Батут не зна ко гарантује ефикасност и безбедност вакцина, да Батут не зна ко је одговоран за последице вакцинације и да се и поред 4000000000 долара отштете коју је Америка до сада платила на име вакцинације, родитељи у Србији криминализују и праве лудим! Србија заслужује да буде земља у којој ће се поштовати информисана одлука и право избора, као и у 17 од 28 земаља Европске уније, и док сам жива, бавићу се тим „активностима“.

Радовановић се позива на „савесне лекаре“ који су написали неку бедну пријаву? Да ли су то они исти „савесни“ који су устали против отимања новорођенчади, узимања мита, клиничких студија сумњиве етичности које се спроводе над нашим пацијентима, пуштања пацијената да умру због договора са погребником, против тога да их води неко за кога је сведок сарадник под заклетвом рекао да је радио то што је радио? Не, пријаву је од 28 000 лекара у Србији поднело њих пар и то са таквим дубоким уверењем, да нису смели ни да је потпишу. Формално правно, та пријава је одбачена као неоснована, док није извршен притисак од стране власти да се покрене, не би ли разни радовановићи могли њоме да испирају уста. Њен статус, да ли је коначно покренута, или не, ја до дана данашњег не знам.  Све се то дешава од   јануара ове године, док је мој Покрет основан у августу 2018, па пројекције да се нешто „преусмерило и притајило“ због страха од казне, могу изаћи само из једног дубоко конформистичког и кукавичког мозга.

Према подацима Миливоја Иванишевића, у околини Сребренице  убијено је 3262 Срба, од којих је 73% (2382) цивила. Радовановић скаче као опарен за „разлику“ од 900 Срба , а игнорише „разлику“ од 6000 муслимана, која је волшебно порасла након званичног извештаја хашких истражитеља, који су успели да идентификују 1923 тела. Накнадно убацивање остатака идентификованих ДНК анализом која не може да докаже ни узрок, ни време смрти, нећу ни да коментаришем.

Другосрбијански витезови, нећу више одговарати на ваше отровне стрелице. Следећи пут, ставићу зарђали нож међу зубе како бисте били инспирисанији од просечне зле свекрве. Има БИА ваљда неки из времена Шешеља. Ипак, Оног који мене води и уводи, нисте упознали. По мом скромном мишљењу и нећете.

Др Јована Стојковић

Покрет Живим за Србију

*Текст је одговор Радету Радовановићу на његов текст “Кад србобранитељи усташе”, објављен у листу “Данас”

https://www.danas.rs/dijalog/reakcije/kad-srbobranitelji-ustase/? fbclid=IwAR1wUeCzpu2IMHGOiFllWs_3m7DTC4VL5LyvQhuTOD0qmg6hw2Sx0oXJPwo