Покрет Живим за Србију на конференцији у Скопљу

You are currently viewing Покрет Живим за Србију на конференцији у Скопљу

Представнице Покрета Живим за Србију, др Јована Стојковић и адвокат Милина Дорић, учествовале су на научној конференцији о изазовима вакцинације у 21. веку. Суочени са ригорозним и неуставним законима који су донети последњих година у Србији, али и окружењу, родитељи и стручњаци се све више окупљају у удружења грађана и невладине организације које захтевају од влада измену закона о обавезној вакцинацији.

 

 

На овом скупу учењствовали су адвокати, правници, лекари , фармацеути и социолози из Србије, Словеније, Хрватске и Македоније. Наше представнице имале су запажена излагања. Адвокат Милина Дорић указала је на принцип еквивалентности у праву који једнако важи и за имунокомпромитоване особе које би се могле заразити заразном болешћу, али и здраве особе које би могле имати здравствене комликације од вакцина. Др Јована Стојковић указала је на интензивну пропаганду коју су вршили медији током епидемије малих богиња, скандалозно оптужујући невакцинисану децу и оне који се боре за њихова права, за настанак исте, иако су прва три случаја у епидемији биле вакцинисане особе (прве две са две дозе), а највећи проценат оболелих је био у одраслој популацији. На основу научне јавно-доступне литературе, показано је да се епидемије поново јављају у целом свету управо због недовољне ефикасности вакцине и њеног кратког трајања, које оставља велике популације одраслих вакцинисаних људи незаштићеним.

 

 

Имунолог др Срећко Сладољев указао је на начин стварања аутоимуних болести које су у великом порасту, а последица су вакцинације иглом. Др Лидија Гајски изнела је податке о паду смртности за све заразне болести у огромном проценту у периоду пре вакцинације и указала на modus operandi фармацеутске индустрије која сатанизује и прогања лекаре који на ово указују, те се “похвалила” другом пријавом лекарској комори. Др Алма Демировић аргументовано је објаснила како сам систем признаје да никаквог система у прађењу нежељених дејстава нема и да на вакцинацију сви приморавају, а нико не преузима одговорност. Др Матеја Чернич указала је на невероватне пропусте у извођењу студија безбедности вакцина, које је назвала криминалним. Ни српска, ни хрватска, ни словеначка агенција за лекове и медицинска средства није дала на увид студије на основу којих су вакцине одобрене, већ их сматрају службеном тајном.

Проф.др Владимир Трајковски говорио је о повезаности регресивне форме аутизма са вакцинацијом.

Остали учесници су закључили да су актуелне политике вакцинације у овим државама противуставне, супротне повељама о људским правима и медицинској етици.

Скуп је био организован од стране два  удружења грађана који се боре за слободу избора, уз подршку македонске Владе.