Вапај брата са Косова и Метохије

You are currently viewing Вапај брата са Косова и Метохије

 

Дочекасмо и то – дан хапшења у Митровици од стране РОСЕ, као обичан, миран, пијачни дан. Браво!
ЗАШТО СЕ ЈУТРОС СИРЕНЕ БАРЕМ (ако већ народа није било да се супротстави) НИСУ ОГЛАСИЛЕ ПРИЛИКОМ УПАДА ,,РОСУ” И ХАПШЕЊА У МИТРОВИЦИ???
Умире ли то срБска Митровица, а са њом и читав север полако?! Полако, али сигурно? Она иста деценију и по непокорна и храбра, срБством, чашћу и храброшћу задојена Митровица срБска?!

ПРИПРЕМА ли то Митровица себе, и то ДОБРОВОЉНО, да постане део ВЕЋ ,,ПРИПРЕМЉЕНОГ ПЛАНА” наводног решења ,,Косовског проблема” где нам је, у ,,најбољем” (најгорем!) случају, одређен статус ДИСТРИКТА или ,,СПЕЦИЈАЛНОГ СТАТУСА” који својим еуфемизмом треба да нас успаване, под анестезијом депортује у неко независно Косово ПОД ВЛАШЋУ АЛБАНАЦА?!

И…у шта и зарад чега ,,оде” 20 година борбе, проливања крви бранећи овај НАШ град!
Сувише смо тога истрпели, превише победа извојевали, превише су стресова деца наша преживела, да би сада, па још својевољно, нечињењем, завршили у казамату ОВК државе!

У шта смо се то као град, пре свега као народ, претворили? Убија нас полако али сигурно апатија, изједа све више страх, саможивост, отуђеност и све већа анационалност. Родољубље смо заменили ,,бизнисом” или политиком. Емпатију и заједничку борбу за опстанком, потрли смо пуким преживљавањем којим уствари ,,једемо”, изједамо сами себе.

ЛАЖЕМО себе и прикривамо страх и себичност тиме што, када УЧК ветерани и њихов подмладак хапсе на северу, покрећемо самообмањујућу причу ,,нећу бре да браним тамо неке лопове, криминалце, полицајце, сумњиве типове који су ,,ко зна шта радили””! ,,Ко зна шта радили”?!!!
Свесни да сте и ви такви какви сте, такође другима лопови или сумњивци који су ,,ко зна шта радили”. И ту се круг лицемерства и штетних последица затвара!

Постали смо савремени Старац Вукашин који је ћутке чекао да га бивши Србин, покатоличени Србин, усташа, закоље. Он, Вукашин, био је вером високо на небу и чистом душом пред Божијим престолом.
А ми, ми смо такође високо, али високо у страху, греху, себичности, покварености и недопуштеној пасивности.

Како смо почели, не би ме изненадило да убудуће ,,РОСУ” не мора чак ни да долази, већ ћемо ми све лепо да одрадимо за њих. Они нам доставе спискове, а ми по њима хапсимо.
Они доставе распоред за напуштање Космета, ми се лепо организујемо и плански, ,,мудро” са огњишта наших одемо да са мигрантима у Ц.Србији заједничку срећу и егзистенцију тражимо.

Један од главних јунака филма С.Ковачевића – ,,Синовци”, у једном тренутку, упитао се – КО бре уби толике Србе једним метком?

Ја се питам…КО УБИ ЧИТАВ ГРАД, НАРОД ДО СКОРА ,,СПАРТАНСКИ”, БЕЗ И ЈЕДНОГ ЈЕДИНОГ МЕТКА???

Поздрављам те народе мој успавани, поздрављам до неког новог виђења (хапшења) када (ће) СВАКОМЕ ОД ВАС, пре или касније, РОСУ ИЛИ НЕКА ДРУГА АЛБАНСКА ПАРАМИЛИТАРНА ГРУПА У СТАН ВАШ УПАДНЕ.
А тада ће бити касно за све!

Небојша Јовић, Косовска Митровица