Јована, врх леденог брега

You are currently viewing Јована, врх леденог брега

Већина нас који обраћамо пажњу на феномен вакцина смо група људи која је из љубави према својој деци усмерила своју пажњу шта се већ десило некој другој деци. Феномен је планетарни а проблем не да се не решава нигде већ је распирен огроман СВЕТСКИ РАТ!
Прву спознају нажалост неки од нас су о томе добили када је њихово рођено дете постало жртва а онај срећнији део је из страха да се и њиховој деци тако нешто не догоди одбио да се повинује правилима крда. И они чија деца нису у ризику а који имају развијену свест и савест дижу свој глас. И сви ми такви у Србији и целом свету смо -ЈЕДНА ЕКИПА!
У општој светској атмосфери тираније, фалсификата и гушења информација наш основни циљ – БОРБА ЗА НАУЧНУ ИСТИНУ О ВАКЦИНАМА је суочена са перфидним облицима насиља и много скривених техника гушења сваког покрета и сваке акције како бисмо направили макар и један корак у позитивном смеру.
А осим тога имамо непријатеља врло јаког и у нама самима: ни образовни систем, ни власт, ни медији, ни окружење нас никако не уче слози, самоорганизовању, култури дијалога, стрпљењу, селекцији вредније идеје.
Чешће преовлађује сујета, сопствени (ситни) интерес, завист, љубомора некада чак и из баналних разлога. Некад је довољан и један сендвич да човек једноставно усмери сву своју пажњу и љубав према идолу.
Др Јована Стојковић је један од нас. Мајка, лекар, жена а ако је жена ваљда је и човек – требало би је гледати као човека. Дошла је код нас и стала између нас. А онда је стала испред нас а и ми смо је истакли – гурнули испред нас. Зна за нас, говори за нас, заступа нас, прима ударце и увреде за нас. А за њу? За њу има кривичне пријаве, новинске чланке у којима свашта причају о њој, подмукли покушај да јој отму каријеру…. Јел се сетио неко да пита њену децу да ли им недостаје док бије битку за све нас? Како их храни, пере, облачи, води у школу и из ње, да ли им пре спавања прича приче? Није ово никаква тугаљива причица већ слика нормалног свакодневног живота ЈЕДНОГ ОД НАС.
Идеја МНОГИХ ОД НАС је била да не тапкамо у месту нити да се вртимо у круг. Смисао живота сваког нормалног човека је борба за безбедност и здравље своје и све друге деце и та борба се наставља.
И опет нам је потребан неко испред нас а ко је од нас најкомпетентнији? Ко је најстручнији, ко је најхрабрији, ко је најдрскији да им говори у лице што многи од нас не смеју ни да помисле? Ко може стоички да подноси све а да се не окрене и побегне?
Само она ЈЕДИНА ОД СЕДАМ МИЛИОНА је све то пред очима свих седам милиона демонстрирала и има капацитет да нас води у даљој легалној борби са шансама за успех за све наше циљеве.
Не дозволимо да буде САМА ПРОТИВ СВИХ. Јер ово није никаква бајка а она нема никакве супер-способности. Њена снага смо ми, колико нас има – толико је снажна и тачно толико може да уради. Нашом једноставном подршком потписом и гласом јој уливамо снагу да би могла да учини нешто за нас.
А да ли Јовани нешто треба? Треба. Требамо јој сви ми! Требају јој наша знања, сарадници, саборци, ослонци и рамена за плакање. Требају лекари, правници, економисти, безбедњаци, војници, инжењери, социолози, новинари, информатичари, историчари и што је најважније ЉУДИ ДОБРЕ ВОЉЕ! Јер Јована не зна баш све и не може сама баш све.
И за крај: ко смо то “Ми”? Статистика и стручњаци у један глас говоре да су скептици према вакцинацији слој најобразованијих и најинтелигентнијих људи. И ко треба да нас представља? Покушали смо са краћим и лакшим путем да нађемо неке странке и политичаре који би нас заступали и то не једном. ЂБ се већ по завршетку избора распао и део његових посланика пребегао. Исто се догодило.и са “Дверима” и њихова будућност је неизвесна. Можда се лидери снађу правећи “оне ман банд” у некаквим коалицијама и у име тога ће морати да усаглашавају и ставове и политике можда и против своје воље и интереса у име опстанка – таква је политика и политичари какве знамо. Неки други које видимо у бољем светлу су ван скупштине на стартним позицијама као и ми. Али: имају своју политику а и ако би и имали слуха за нас то би било начелно у једном.или два става. А нико од њих нема знања ни енергију ни вољу да бију наше битке и за њих да гину. То је наш рат.

Младен Радовановић