Ко и зашто је довео ЦИРКУС КОРОНА у Србију

You are currently viewing Ко и зашто је довео ЦИРКУС КОРОНА у Србију

У свом првом обраћању уживо пратиоцима на Фејсбуку после празничне паузе, др Јована Стојковић, председник Покрета “Живим за Србију”, позабавила се медијском хистеријом и манипулацијама поводом коронавируса, због чега је ова појава заслужила назив ЦИРКУС КОРОНА.

Др Јована је, детаљно анализирајући извештавање медија о вирусу који (још) није ни стигао у Србију из далеке Кине, показала колико је нетачности и недоследности у текстовима и насловима, што није само кривица новинара, већ и лекара, посебно епидемиолога, чији су ставови углавном били нејасни и контрадикторни.

Водећу улогу у ширењу панике међу грађанима и овога пута имао је пензионисани, али за медије изгледа незаменљиви епидемиолог, који је исту улогу имао и 2017. године, када је народ плашио малим богињама, а поред њега, истакли су се и по афери “Свинњски грип” чувени др Предраг Кон, као и министар здравља Златибор Лончар, који је већ најавио спасоносну српску вакцину коју треба да произведе девастирани Торлак.

Др Јована је истакла и улогу чувеног фармацеутског лобисте, “филантропа” и званично најбогатијег човека на свету Била Гејтса, а да биотероризам није никаква теорија завере, већ позната пракса, показала је цитатима из уџбеника Медицинског факултета.

Др Јована говорила је и о срамном записнику са срамног суђења на тзв. Суду части Регионалне лекарске коморе Београда крајем прошле године, наводећи бројне неправилности и нетачности у њему, почев од чињенице да њени адвокати, од којих један није ни поменут, нису ни добили могућност да га потпишу. Наравно, у том случају записник би морао да буде промењен.

Одговарајући на питања, она је, између осталог, још једном истакла да ће изаћи на изборе, те да не може рачунати на простор у медијима, али да рачуна на подршку присталица које схватају да је Србија окупирана, и да се у парламенту морамо борити за слободу.