Српска Спарта

You are currently viewing Српска Спарта

У свом обраћању уживо 9. фебруара 2020. на Фејсбуку, под називом СРПСКА СПАРТА, др Јована Стојковић, председник Покрета “Живим за Србију”, анализирала је феномен буђења српског народа у Црној Гори, који се окупио око одбране светиња СПЦ, на које кидише режим Мила Ђукановића.

Др Јована је, кроз призму сопствене породичне историје, показала како је текао процес расрбљавања у српској Спарти, која се пробудила таман када је он био при крају. Она је притом показала да су Ђукановићев и режим Александра Вучића веома слични, те да и у самој Српској православној цркви постоје различити начини одбране вере, идентитета и имовине.

Други део обраћања др Јована посветила је одговорима на бројна питања пратилаца. Између осталог, говорила је о изборима и бојкоту, оболелима од хепатитиса, сукобима у владајућој странци, својим твитовима, проблемима већинског народа у Србији, као и о односу према геј популацији, показавши на примеру коментара читалаца да она никога не дискриминише, ни као лекар ни као политичар.