А ПАТРОЛЕ, А ПАТРОЛЕ – др Јована Стојковић и Дамњан Кнежевић

You are currently viewing А ПАТРОЛЕ, А ПАТРОЛЕ – др Јована Стојковић и Дамњан Кнежевић

Др Јована Стојковић, председник Покрета “Живим за Србију”, у недељу 2. марта 2020. пратиоцима на Фејсбуку уживо се обратила заједно са Дамњаном Кнежевићем, председником народне иницијативе “Нема предаје Косова и Метохије”.

Др Јована и Дамњан говорили су о народним патролама које је он организовао у Београду како би мигрантима објаснио да у нашој земљи не смеју да чине насиље. Дамњан је испричао како је изгледало “добровољно” привођење, и то само због шетње, и како је и раније привођен, на пример приликом организовања неких протеста и током посете Емануела Макрона, иако никада није починио ниједно кривично дело. Он је најавио да ће патроле бити организоване и у другим градовима Србије у којима има миграната, и испричао какве све проблеме наши грађани свих националности имају са њима, те колико се небезбедно осећају у својим кућама. То је морао да призна чак и Александар Вучић, који је послао специјалце у Шид, иако је претходно Дамњана Кнежевића и његове пријатеље, чију је акцију подржала цела Србија, назвао “фашистичким ђубретом”.

Одговарајући на питања гледалаца, гост др Јоване рекао је да ће на изборима гласати за њу и Покрет “Живим за Србију”, а она је позвала све пратиоце који су имали проблема са мигрантима, да своја искуства јавно изнесу, указујући на проблематичност ћутње, како на ову тему, тако и на тему последица вакцинације.