АМЕРИЧКИ ЦЕНТАР ЗА КОНТРОЛУ БОЛЕСТИ НА САВЕЗНОМ СУДУ ПРИЗНАО ДА НЕМА СТУДИЈА КОЈЕ ДОКАЗУЈУ ЊЕГОВЕ ДОТАДАШЊЕ ТВРДЊЕ – ДА ВАКЦИНЕ НЕ УЗРОКУЈУ АУТИЗАМ (ВИДЕО)

You are currently viewing АМЕРИЧКИ ЦЕНТАР ЗА КОНТРОЛУ БОЛЕСТИ НА САВЕЗНОМ СУДУ ПРИЗНАО ДА НЕМА СТУДИЈА КОЈЕ ДОКАЗУЈУ ЊЕГОВЕ ДОТАДАШЊЕ ТВРДЊЕ – ДА ВАКЦИНЕ НЕ УЗРОКУЈУ АУТИЗАМ (ВИДЕО)

Аустин, Тексас (5. март 2020.) – У тужби Савезном суду, поднесеној од стране непрофитне организације ICAN, Центар за контролу болести (CDC) признао је да нема научних студија којима би се поткрепила његова дугогодишња тврдња да вакцине не узрокују аутизам код беба.

CDC на свом веб-сајту тврди да „Вакцине не узрокују аутизам.“ Упркос овој тврдњи,
студије су откриле да је између 40% и 70% родитеља са аутистичном децом и даље сматрају да су вакцине те које су довеле до аутизма њихове деце, и то, они обично указују на вакцине дате током првих шест месеци живота.

Вакцине дате током првих шест месеци живота, према CDC-овом распореду вакцинације за децу, укључују три дозе вакцина: ДТаП, ХепБ, Хиб, PCV13 и IPV, што је укупно петнаест доза у ових шест месеци.

У лето 2019. ICAN је поднео CDC-у захтев за слободу информисања (FOIA) по ком захтева да CDC покаже „Све студије на које се CDC позивао, а које тврде да ДТаП вакцина не изазива аутизам.”

ICAN је такође предао исти захтев за вакцине ХепБ, Хиб, PCV13 и IPV, као и захтев да CDC изнесе студије које подржавају тврдњу да кумулативно излагање овим вакцинама током првих шест месеци живота не изазива аутизам.

Упркос вишемесечним захтевима, CDC није успео да изнесе ниједно истраживање као одговор на ове захтева. ICAN је због тога био приморан да тужи CDC Савезном суду, где је CDC коначно признао, у одредби коју је потписао судија Савезног суда, да нема ниједну студију која би подржала тврдњу да било која од ових вакцина не изазива аутизам.

У овој одредби, CDC је могао да покаже само 20 студија:

– Једну која се односи на MMR (ово је вакцина коју ICAN није тражио да му CDC у вези са њом достави студију);

– Тринаест које се односе на тиомерсал (састојак који није састојак ниједне од вакцина које је ICAN поменуо);

– Пет које се односе и на MMR вакцину и на тиомерсал; и

– Једну која се односи на излагање антигену (што није вакцина).

На листи студија CDC-а налазио се недавни преглед “Института за медицину” (IOM), ког је CDC платио, и који је извршио свеобухватни преглед студија које се односе на то да ли вакцина ДТаП узрокује аутизам или не. Резултат тога је био да IOM није могао да нађе ниједну студију која потврђује да вакцина ДТаП не изазива аутизам. Уместо тога, једина релевантна студија коју је IOM могао да препозна је повезаност између ДТаП-а и аутизма. Другим речима, CDC је навео преглед, као одговор на захтеве FOIA-е, који доказује да не постоје студије које би показале да вакцина ДТаП не изазива аутизам.

„CDC се брани тиме да су они који изражавају забринутост у вези са безбедношћу вакцина, антинаучни и погрешно информисани“, каже Дел Бигтри, добитник награде “Еми” за продукцију филма Vaxxed и водитељ седмичног информативног програма о науци заснованој на чињеницама и о здрављу The HighWire.

„Али кад смо тражили од CDC-а да изнесе студије које поткрепљују њихову тврдњу да „вакцине не изазивају аутизам“, јасно је да њихова тврдња није утемељена у науци.

„Када је у питању аутизам, вакцине су оне за које се сумња да су узрок, а за које CDC тврди да су исцрпно истражене”, објашњава Бигтри,” али CDC није могао да обезбеди ниједну студију која показује да било која од вакцина која је дата током првих шест месеци живота, не узрокује аутизам.

„Најновији подаци CDC-а показују да ће 1 од 36 деце рођене ове године у САД-у, развити аутизам “, каже Бигтри.” Ово је права епидемија. Да је CDC инвестирао у ресурсе који се баве проучавањем вакцина и аутизма, онолико колико је инвестирао у медијску кампању против родитеља који тврде да су вакцине узроковале аутизам њихом детету, свет би био боље место за све.“

Ово је још једна од бројних победа ICAN-а које су савезне здравствене агенције поново имале у виду када се ради о безбедности вакцина.

Његове претходне победе укључују:

– Одељење здравства и социјалних услуга (HHS) признаје да Конгресу није доставио ниједан извештај о безбедности вакцина који је захтевао Мандат за безбедније вакцине које се примају у детињству, према Закону о повредама вакцинама из 1986. (ICAN против HHS-а)

– Савезна управа за храну и лекове (FDA) признаје да је нема никаквих клиничких испитивања која подржавају убризгавање вакцине против грипа или Тдап вакцине у труднице. (ICAN против FDA)

– “Национални заводи за здравство” (NIH) признају да “Група за безбедније вакцине које се дају у детињству” није донела ниједну препоруку за побољшање безбедности вакцина током спорног периода. (ICAN против NIH-а)

– FDA је, у складу са FOIA захтевом, који је испоставио ICAN, на крају спровео истраживања у вези са MMR вакцином, која су открила да је имало мање од укупно 1.000 учесника и далеко више нежељених дејстава него што је било пријављено.

Емисија “The HighWire са Дел Бигтрием” оборио је данас ову вест у својој последњој епизоди, која се преноси путем YоuTube-а, Facebook-а, Twitter-а и веб-ајта TheHighWire.com.

Студија ICAN-a:

Извор (студија и видео):

https://yournews.com/2020/03/08/1490844/cdc-admits-in-federal-court-it-does-not-have-studies/

https://youtu.be/gJUjnY_FGNQ