Политички прогон против др Јоване Стојковић

You are currently viewing Политички прогон против др Јоване Стојковић

Шесто по реду уживо обраћање адв. Милине Дорић

Адвокат Милина Дорић је у данашњем обраћању скренула пажњу на кршење Устава које упорно чини председник снс-а као и о чињеници да посланици нису заинтересовани да се супротставе тој узурпацији законодавне власти.

Политички прогон докторке Јоване Стојковић кроз шиканирање од стране Лекарске коморе,  до сада није никада забележен у историји Србије. Адвокат Милина Дорић је коментарисала право др Јоване Стојковић на изношење свог мишљења о томе како би требало мењати закон о томе како треба да се поштује Устав и права пацијента, и због тог свог иступања и политичког активизма (јер вакцинација јесте политичко питање), докторка Јована Стојковић је пријављена лекарској комори. Комора није била много заинтересована да процесуира тај предмет јер је очигледно да тој пријави фале формално-правни али и материјално-правни елементи да би то тој пријави уопште могло да се поступа. Међутим ипак се на комору извршио притисак од стране разних налогодаваца да поступа по тој пријави али како није било доказа, нити услова, ни основа, судбина те пријаве биће апсолутна застарелост поступка по сили Закона.

Иако се Лекарска комора труди да поступак не застари, толико непознавање права од стране комисије Суда части лекарске коморе, неће се толерисати. Против оних који су донели противправно решење поднеће се кривична пријава због злоупотреба службеног положаја.

Комисија Суда части може да не зна право али не сме да злоупотребљава свој службени положај, јер за то се кривично одговара.

26.03.2020.