Вакцине- “ирационални” страх од игле, или разумна опрезност?

You are currently viewing Вакцине- “ирационални” страх од игле, или разумна опрезност?

Председник Покрета “Живим за Србију”, др Јована Стојковић, била је гост дебатне емисије у вези са вакцинацијом и бригама родитеља због ове обавезне инвазивне процедуре, за коју је Институт за јавно здравље Батут одговорио да не зна одговорно лице у вези последица вакцинисања, нити неког ко би гарантовао за њихову ефикасност пред законом.

Поред мора тема које су могле бити обрађене, разговор се водио око фамозне ММР вакцине и аутизма, где су остале две гошће упорно понављале званични наратив о “непостојању” повезаности.

Иако константно прекидана и у немогућности да чује све што се говорило у студију, др Јована Стојковић је указала на чињеницу да је у уџбенику из психијатрије стајала другачија тврдња, као и у Фармакотерапијским протоколима које је издала држава 2014. године.

Осврнула се и на истраживачке тимове Герарда, Шоа, Томљеновићке, Дајшер и друге по свету, за које је ова теза и даље актуелна и да не би била тако самоуверена у одбацивању исте, као њене саговорнице.

Иако је искључена пре давања завршне речи, успела ја да се запита да ли уопште постоји медицинско, јер правно и морално оправдање свакако не постоји, за терање људи да евентуално жртвују своју децу зарад врло проблематичног “општег добра”.

Погледајте цело гостовање!

https://youtu.be/mdiPaWVOCi0