Саопштење председника Покрета Живим за Србију

You are currently viewing Саопштење председника Покрета Живим за Србију

Драга браћо и сестре, драги сабоци,

Последњих дана учестало питате о удруживању са другим политичким странкама и покретима. Сасвим је јасна и разумљива жеља родољуба да се покрети са овим преднзаком удруже и да се супротставе мору сорошевсих провропских, глобалистичких, пронато агената који изнова освајају власт и воде нашу државу у погубном правцу, противно жељи и вољи већинског народа.

Са истом идејом, Покрет Живим за Србију је од почетка сарађивао и покушао сарадњу са свима који имају национални предзнак и макар неку тачку програма око које се можемо окупити. Разговарали смо са Дверима, ДСС-ом, ДЈБ-ом, Срђаном Ногом, покушали сарадњу са Достојнима Србије, Милом Алечковић, Бранком Драгашем. Напомињем да је велика већина разговора започињала на нашу иницијативу.
Проблеми на које смо наилазили у преговорима су следећи
1. Већ је била договорена нека друга коалиција
2. Као проблем је виђен наш став о обавезној вакцинацији и негативна репутација грађена у окупаторским медијима са којом се нису желели носити
3. Замерана је „превише десна“ оријентација, опет вакцине и став о геноциду у Сребреници
4. Није било интересовања за сарадњу из непознатих разлога
5. Иако се почињало са неким заједничким наступима, даља сарадња се није настављала, а међу народом су се од „сарадника“ шириле скандалозне лажи о финансирању покрета и наводној сарадњи са влашћу.

Људски и пријатељски, увек смо имали подршку Покрета Род, Иницијативе “Нема предаје Косова и Метохије” и Покрета Балтернатива.

Поштовани саборци, сви ви који сте сведоци мог ангажовања које траје дугих пет година, добро ме познајете. Улазак у политику био је нужно зло и логичан наставак борбе за слободу која је потекла из срца и моје дневне собе. Да је поента бивствовање у политици, још са двадесет година бих лепила плакате у некој перспективној странци, наследила позицију у мајчиној странци, или одабрала неку мало мање опасну и мало више популарну тему „за пробој“. Могла сам прихватити потпредседничко место у једној странци које ми је нуђено. Могла сам прихватити пролазно место на листи које ми је нуђено. Могла сам прихватити политичку заштиту у замену „ублажавање реторике”, али одбила сам.
Свако деловање, па и политичко, обојено је моралним и вредносним особинама актера, и то није сујета, већ достојанство. Политика јесте уметност могућег, али у оквиру неког вредносног система за који се залажемо. Србију неће спасити то што ћу ја ући у политику, или скупштину, а неће ни мене. И Србију и нашу савест ће спасити само ако учинимо све што је до нас. До сада сам то и чинила. Осећам и знам да је време да то наставим да чиним са једног вишег нивоа.

Покрет Живим за Србију се залаже за Србију као државу слободних људи. За очување Косова и Метохије. За слободу избора приликом вакцинације. За неговање породичних вредности и националне свести. За заустављање преговора са Европском унијом. Против смо уласка у НАТО пакта. Против смо наметања ЛГБТ идеологије и одржавања Параде поноса, уз пуно поштовање људских права људи хомосексуалних склоности. Против смо илегалних миграција.

Ко све ово подржава и сме гласно да каже, наш је партнер и добродошао је. Нисам ћутала ни када су сви други ћутали. Нисам ћутала ни када су ми претили судом и одузимањем посла. Нисам ћутала ни када су ме пратили и позивали у полицију, а сигурно нећу ћутати за потпредседничко, или посланичко место на туђој листи, јер знам да вас има довољно који бисте урадили исто.
Покрет Живим за Србију излази на предстојеће изборе. У тренуцима када смо осетили шта значи најава тоталитаризма, када нам обећавају вакцину и да живот „више неће бити исти“, када нам најављују „нови талас“ кућног притвора на јесен, нема се времена за чекање и солидарисање са милионерима који могу своју децу да заштите од свега наведеног.

Негирање је дечји механизам одбране. Чудовиште неће проћи само зато што смо покрили очи рукама. Аждаја се удара у главу.

Срећан нам Ђурђевдан.

Др Јована Стојковић
Председник Покрета Живим за Србију