Зашто “Живим за Србију”

You are currently viewing Зашто “Живим за Србију”

У свом обраћању уживо пратиоцима на Фејсбуку 15. маја 2020. године, на дан када је започела прикупљање потписа за излазак на изборе, др Јована Стојковић објаснила је зашто је основала Покрет “Живим за Србију”, чији је председник.

Како је све почело од њене борбе за необавезну вакцинацију, она је у почетку деловала кроз удружења грађана, бивајући сатанизована па забрањена у медијима као неподобна, да би се 2018. године одлучила на политичку борбу, која ју је, после неколико неуспешних покушаја, са наоко сродним политичким опцијама, које су је условљавале да ћути о вакцинама, довела до сарадње са Покретом “Левијатан”, са којим намерава да изађе на парламентарне изборе 21. јуна 2020.

Др Јована навела је своја програмска начела, као и зашто је “Левијатан” најбољи избор за заједничко деловање кроз институције, у првом реду Скупштину Србије, и позвала своје поштоваоце да дају потписе, а потом и гласове – уколико се слажу са тим да вакцинација мора да буде необавезна, да Србија треба да заустави преговоре са ЕУ, да не треба да улази у НАТО, да треба забранити насељавање миграната, очувати породичне вредности… Она је објаснила да је “Живим за Србију” у ствари скуп идеја које је покрећу, те да имена Покрета никада није желела да се одрекне, па и по цену функција које су јој нуђене у другим политичким организацијама.