ПО ДОПИСУ ПОКРЕТА “ЖИВИМ ЗА СРБИЈУ” РАЗРЕШЕНА ДУЖНОСТИ ВАСПИТАЧИЦА ЗБОГ ДИСКРИМИНАЦИЈЕ И ОДАВАЊА ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ

You are currently viewing ПО ДОПИСУ ПОКРЕТА “ЖИВИМ ЗА СРБИЈУ” РАЗРЕШЕНА ДУЖНОСТИ ВАСПИТАЧИЦА ЗБОГ ДИСКРИМИНАЦИЈЕ И ОДАВАЊА ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ

Адвокат покрета “Живим за Србију” Милина Дорић је, по идеји др Јоване Стојковић, а ради заштите деце од дискриминаторских поступања, упутила допис поверенику за информације од јавног значаја и заштиту података о личности, јер је у вртићу “Чуперак” окачен списак имена и презимена деце која нису вакцинисана.

На овај начин, лични подаци деце постали су видљиви свима, а иза тога стоји такође и дискриминација која је присутна неколико година уназад.

Након што се повереник уверио у ове наводе, изашао је на терен и констатовао је да се лични подаци деце нису смели јавно објављивати, васпитачица је разрешена дужности.

Покрет “Живим за Србију” и др Јована Стојковић на његовом челу, једини су који се истински залажу за заштиту деце и кажњавање оних који упорно дискриминишу децу. Борба није лака али је сваки успех велика сатисфакција за даљи рад.

Ово је велика победа над системом. Васпитачице нису једине које дискриминишу децу у вртићима, пре свега ту су и министри.

Настављамо са даљим радом у овој истинској борби за заштиту деце.