Деца могу бити вакцинисана без пристанка родитеља

You are currently viewing Деца могу бити вакцинисана без пристанка родитеља

 

Пример из Велике Британије, државе у којој је формално необавезна вакцинација!!!

Због овога је крајње опасан закон о правима детета, који невакцинацију изједначава са занемаривањем, као и предлози министра Шарчевића и других актера јавног живота.

Закон о обавезној вакцинацији је прошао и поред 5 година борбе нисмо му могли ништа! Овај закон тек треба да се донесе у НАРОДНОЈ СКУПШТИНИ републике Србије, а НИЈЕДАН актуелни посланик га није НИКАДА поменуо!

“Деца у домовима и на чувању код хранитеља могу бити вакцинисана против воље родитеља и без судског налога, одлучиле судије у Британији

22. мај 2020., извор RT – Британија

Апелациони суд Велике Британије је донео одлуку да деца која се налазе у државним центрима за чување деце могу бити ”рутински вакцинисана” чак и када се родитељи томе противе, додајући да судски налог није неопходан за вакцине, јер се оне дају ”у најбољем интересу” детета.

Деца у хранитељским породицама могу бити вакцинисана без судског налога, и противно вољи родитеља, зато што се вакцинација не подводи као ”озбиљни медицински захват” да би интервенисање Врховног суда било оправдано, одлучио је у петак панел сачињен од три судије апелационог суда. Судије су даље истакле у својој одлуци да је лондонски округ Тауер Хамлетс добио потпуну надлежност да организује вакцинацију деветомесечног детета које се налази на чувању у хранитељској породици, јер није било ”значајаног” или ”посебног” разлога на основу кога би се сматрало да вакцина није у дечијем ”најбољем интересу”.

Дете је било одузето родитељима у септембру и стављено на чување у државни центар – у који су претходно одвели децу из родитељске куће због ”хаотичног живота родитеља”, насиља и небриге – а који је проценио да дете живи у небезбедним условима. Родитељи, који су одбили да вакцинишу дете, и изјавили да држава не би требало да се меша у подизање њиховог сина, су у фебруару изгубили иницијални судски спор.

После жалбеног саслушања прошлог месеца, родитељи су се већ повиновали жељама државе, очигледно пошто су видели натписе на зиду, одлучивши се да дозволе свом сину да буде вакцинисан. Међутим, ова одлука ће сасвим вероватно имати далекосежније реперкусије од овог појединачног случаја, зато што Велика Британија тренутно ужурбано ради на пласирању неколико CoViD-19 вакцина на тржиште.

Вакцинација одојчади и беба није обавезна у Великој Британији, али су судије у својој одлуци указале да није постојао преседан по питању разрешења спора везаног за вакцинацију, а да исти буде решен противно инокулацији детета, као и да научно мишљење претежно указује да корист од вакцинације надмашује ризике које она са собом носи. И заиста, године 1989. законом су специфично категоризоване вакцине као ”превентивна мера” а не ”медицинска интервенција”. Исти закон дозвољава држави да организује вакцинацију деце која се налазе у домовима за збрињавање без обавезе да се консултују са њиховим родитељима. Док родитељске жеље по питању имунизације ”морају увек бити узете у обзир”, дотле оне могу бити скрајнуте ”осим уколико њихово мишљење има стварну тежину у односу на добробит детета”, закључиле су судије.

Ова одлука ће, по свему судећи, оставити многе родитеље револтираним, нарочито зато што Велика Британија убрзава тестирање многих вакцина против CoViD-19 упркос осредњим резултатима који су се показали на досадашњим клиничким исипитивањима. Вакцина коју развијају на Универзитету Оксфорд је била неуспешна у заштити свих шест резус мајмуна од вирусне инфекције. Они су били инокулисани почетком ове недеље као део иницијалних испитивања, али упркос томе влада је убацила додатнох 65,5 милиона фунти (80 милиона долара) у тај пројекат, а испитивања те вакцине на људима се такође настављају без обзира на овај очигледни неуспех (на животињском моделу). Произвођач лекова, AstraZeneca, је објавио у четвртак да је осигурао поруџбине 400 милиона доза непотврђене оксфордске вакцине, са планом да почне њену испоруку већ почетком септембра.

Велика Британија има веома слаб историјски рекорд по питању вакцина које се убрзано пласирају на тржиште. Валда још увек исплаћује репарације грађанима оштећеним Pandemrix вакцином из 2009., која је пласирана на тржиште током епидемије свињског грипа, а после свега шест месеци безбедносних студија. Та вакцина је оставила више од 1.000 људи, од којих махом деце, са трајним оштећењима на мозгу.

И даље нема званичних изјава по питању да ли ће вакцина против корона вируса бити обавезна, иако значајна мањина испитианика у Сједињеним Државама и Француској негодује убрзани процес тестирања и одобравања – обично су пре одобравања вакцине неопходна десетогодишња клиничка и безбедносна тестирања – као и политизацију читавог процеса коју спроводе владе тих земаља.”

https://www.rt.com/uk/489522-court-rules-state-vaccinate-care/