Oсиромашени уранијум је одличан за памћење (и на НАТО а и овако за мозак)

You are currently viewing Oсиромашени уранијум је одличан за памћење (и на НАТО а и овако за мозак)

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32123254/?from_term=Stojsavljević+A&from_sort=date&from_pos=3

У складу са причом о здрављу и бомбама, после лепог периода инкубације од двадесетак година,  ево једног занимљивог рада од марта ове године, који свако може да разуме. Наиме, ради се о количини одређених метала нађених у можданом ткиву пацијената са малигним обољењем.

Пацијенти долазе из околине Београда и јужног Баната. Узоркована је крв, цереброспинална течност и мождано ткива. Тестирано је:

  • 61 пацијената са малигним тумором мозга
  • 51 пацијената са хидроцефалусом (акумулација цереброспиналне течности у мозгу и повећање притиска на лобању)
  • 61 здравих особа

Метода коришћена за одређивање количина метала:

Плазмом куплована масена спектрометрија (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6719745/).

 

Табела 1. Неке вредности метала нађених у наведеним ткивима. CF_CG (ћелијска фракција крви здраве особе), CF_MBT (ћелијска фракција крви пацијената малигног тумора мозга), S_CG  (серум здраве особе), S_MBT (серум пацијента малигног тумора мозга), SCF_CG (цереброспинална течност здраве особе), SCF_MBT (цереброспинална течност малигног тумора мозга), HT (здраво мождано ткиво), CT (малигно мождано ткиво).

Коментар о неколицини обрађених метала у раду

Кадмијума има и у здравом и оболелом можданом ткиву, а нигде у течним ткивима ни код здравих ни код оболелих. Ок, значи он вероватно није један од главних узрока болести. Кобалта има у свим узорцима, али највише у оболелом ткиву. Хмм, његов учинак се вероватно накалеми на остатак рада металне екипе. Стронцијума има само у оболелом можданом ткиву. Добро, значи он је вероватно један из прве петорке.  Уранијум се налази у свим ткивима, И У ЗДРАВОМ, а највише у оболелом ткиву мозга. Можда је он плејмејкер? Код здравог човека, уранијума има тек у траговима. Ово је јако занимљиво и изненађујуће јер показује (можда) где све тело гура и покушава да се отараси нежељеног подстанара. И да преживљава све до тренутка док више на жалост не може.  

Наравно, неко ће рећи да се ради о корелацији ових параметара, да није показан механизам итд…па добро, онда је и корелација кад вас неко удари по глави па осетите бол, зар не? Није мотка крива, јел?

Претпостављамо да сада може слободно да се тврди да је добро узимати мало уранијума сваког јутра у чаши воде са цеђеним лимуном.

Рад је објављен у часопису, „Nature research“.

Свака част нашим научницима на овом значајном раду! И нек је среће да буде мање пацијената са овом дијагнозом! Рад је доступан на сајту покрета.

И наравно, хвала НАТО-у на овом поклону, који ето, тек сада се распакује.

Приредила екипа покрета „Живим за Србију“.