Зашто је др Јована мој избор? (пише Соња Човић)

You are currently viewing Зашто је др Јована мој избор? (пише Соња Човић)

Као млађа , нисам толико марила за политику. Иако је овде код нас у Србији политика тема коју ни као дете не можеш избећи. Тако је и данас. За своју генерацију могу реци да је посебним временом обележена.

Основна школа пролази у време рата, расцепа и инфлације. У позадини не можеш а да не чујеш дневник, забринуте спикере који известавају о рату/злу који букти. Некад се уоче и озбиљна, такодје забринута лица старијих чланова породице док дневник траје.
Пристизали су нови другари у насе одељење из разних крајева тадашње Југославије. Сећам се да смо као разред увек радо и љубазно дочекивали нове другаре (иако они тада сигурно нису били срећни што су ту). Трудили смо се да се осећају као да су пронашли дом јер их је из претходног рат отерао.

Затим владавина Милошевића!
О њему не треба превише писати и причати, сви знамо ко је и знамо све!

Онда 5 Октобар (време Ваге 😎), преокрет. Е онда сви остали после њега са свим малверзацијама, аферама, убиствима, законима… До данас.

И свега наведеног одувек има у политици и биће.
Узимаће, даваће, отварати, затварати… Играће се они увек своје игре како би згрнули паре. Али време је да закон ради за нас.
Обичне и мале људе који устајем рано идемо на посао, живимо своје животе…

Узмимо закон у своје руке. Имајмо неког ко ће заступати све нас (на страну што они и требају увек да заступају нас а не да се понашају као да им је Србија дедовина).

Као млађа, нисам толико марила за политику. Иако је политика овде код нас у Србији тема коју ни као дете не можеш избећи.
Али сам се почела интересовати откад децу имам. Имам највећу човечију обавезу! Дати им најбољу могућу будућност!

Пустити их да расту, открију себе, науче, уоче, виде свет, открију га, побољшају га, певају, глуме, пројектују зграде, месе хлеб, чувају стада, обрађују њиву… Чиме год се бавили, дајмо им што више могућности да буду истински срећни. Зато им немојмо наметати харач законима који ће их покопати. Нека нам деца првенствено буду здрава.

Здраво дете је здрав човек, здрава будућност.

А и доказ да нам је здраве памети.
Зато тражимо промену у здравству! Немојмо децу лечити СМС порукама, рецимо НЕ ПРИСИЛИ било које врсте и мере.

Имајмо могућност избора!
Не можете нам гарантовати безбедност након имунизације!?

Аман бре!?!? И Амин. Ту је крај!

Не можете нам гарантовати безбедност за здравље наше деце, а присиљавате нас да их подвргнемо имунизацији?
(О самој имунизацији нећу писати јер свако ко се жели информисати мало даље од оног “И ми смо вакцинисани, шта нам фали?”, може. Посебно у данашње време где су све информације на пар кликова од нас.)

Почела сам се интересовати за политику откад децу имам. Какав је то закон?
ЗАКОН који мени, мојој деци, грађанима ове предивне земље уништава један једини живот.
Закон који треба да ради за нас?!
Закон који ме обавезује да дозволим убризгавање коктела у своју децу, а притом ми не можете гарантовати безбедност истог (сваки кућни апарат има гаранцију 🙄)?!

Немојте ми загорчавати живот само зато што вам не верујем.
Немојте да мојој и другој деци ускраћујете дружење у вртићу само зато што немају редовно испуњен вакцинални картон (они који га имају значи да су заштићени и да им не прети опасност, зар не!?)! Немојте им одузимати могућност да стекну свог најбољег пријатеља још из дана обданишта. Да упишу школу, друже се, добро уче па једног дана можда певају, глуме, пројектују зграде, месе хлеб, чувају стадо, обрађују њиву…

Немојте мене као мајку малтретирати позивима по Судовима и оптерећивати наше животе у сваком смислу, јер сте закон који не ваља!

Ја, каква год да јесам, како год да изгледам, чиме год да се бавим… Српкиња, грађанка ове земље имам право да желим промену!

А политичари? Све су фаце већ познате, додуше млађе и сиромашније их памтим, сви су прелетали из гнезда у гнездо, везивали се за разне афере, а пропагирају и обећавају данас. Али ниједан није задивио својом срцаношћу, храброшћу, знањем и ставом до једне жене!

Развлачили су је по новинама као најгору, док јој могућност гласа нису дали. Сви ти велики медији тих познатих политичара, које памтим још као млађе и сиромашније.

Годинама се лавовски бори против присиле, тражи могућност избора. Подсећа на резолуцију 1244, указује на мигранте, нове малверзације…

И не знам је 🧐. Нова је на овој сцени. Заступа здрав разум ( при том психијатар 🤓) И још је лепа.
Биће мој избор, па све и да сам се прешла барем ће бити нова превара. За познате политичаре знамо како раде.

Како постаје густо, датум се ближи, развлаче је још више по медијима, да је плаћеник, марионета, пројекат актуелне власти… Мора бити представљена као лоша по сваку цену. Зато је врхунац “Левијатан”. Знате, то су они исти које развлаче по тим истим новинама. Да су плаћеници, марионете, пројекат актуелне власти… Додуше, етикетирани су приде и као нацисти, криминалци, њихове тетоваже посебно боду очи…
(политика тежи да прихватимо хомосексуализам у уџбеницима а сметају нам тетовирани људи?!)

А само ствари називају правим именом. Не затварају очи и не ћуте пред злоделом над недужним створењима, које је унесрећио, осакатио или убио неко ко не може бити здраве душе и памети. За кога треба да постоји пооштрен закон. А нема га!

А ја као градјанка ове земље желим да за такве постоји строг закон. Јер данас мачка или пас, сутра одрастао човек или дете!
И њихово залагање није довољно, све је то маска (пишу новине).📰
Откуд паре за то? Откуд скупа аута и сатови њиховом представнику (А сви знамо ко му деда био, јер смо и њега човека развукли по медијима. Копајући прошлост како би исчачкали нешто компромитујуће и рекли “Ахаа, лош је! А није се ишчачкало ништа, осим да је његов деда био Јевреј, ал није Србин)?!
А поврх свега значење речи “Левијатан”, (а свака суша данас има интернет те може пронаћи литературу и добити информацију), кад се већ нема за шта ухватити. (Левијатан, реч хебрејског порекла и знаци морско чудовиште, велики брод или јак човек).

И они су нови на овој сцени, такође заступају здрав разум, а представник им је уосталом од свих понуђених најбољи фрајер 😁 при том сигурно има гомилу добрих књига 😉

И тако две нове енергије, нова солуција и избор. Племенит и прави циљ.

Др Јована Стојковић 💪💥 је неко чије ставове и мишљења уважавам. Води се здравим разумом и логиком. Можда не знате толико, али то је само из разлога што је годинама ућуткују, саботирају, лажно оптужују (посебно они уплетени у малверзације око вакцина).
Уосталом у пар кликова и то можете сазнати, можете пронаћи њена лајв излагања (њен Фејсбук профил, страница…) И тек понеко гостовање у некој емисији.

Такође нећете моћи прочитати неки њен интервју у било којим новинама. Нико јој не даје шансу да се изјасни, постави јој питања, а сви је нападају.

Да ли је то довољан показатељ да итекако вреди?! Да је озбиљан играч!?

Ја имам обавезу према својој деци!
Не смем ризиковати њихово здравље, безбрижан живот, миран сан… Не гарантујете ми!!!??
Немојте нас онда због тога шиканирати ту.