Резултати избора за народне посланике Народне скупштине, 21. јун 2000.

You are currently viewing Резултати избора за народне посланике Народне скупштине, 21. јун 2000.

После дуге и тешке борбе, РИК је објавио резултате избора одржаних пре целе 2 недеље. Наша листа освојила је 22 691 глас, односно 0,7% гласова изашлих бирача.

Ко је изашао и како толики народ није изгинуо у стампеду од 18-20 сати, сам Бог зна. Врло је извесно да је намештања излазности било, као и крађе гласова на местима где нисмо имали контролоре, а било их је пуно. За комплетно контролисање избора, потребно вам је 16 000 поузданих људи, што ми као млад покрет, без изграђене инфраструктуре, нисмо имали. Због обарања листе, време за подношење списка контролора било је један ипо дан, а неки од них су одлучивали да ипак чувају за СНС, јер су поред републичких, добијали новац за локалне изборе.

Оно што је факат, то је да су се избори намештали и крали и сада и одвајкада и да свака власт оставља себи простор да настави са том праксом. Са друге стране, нисмо видели начина да другачије пласирамо наше идеје и доспемо на медије, па макар и тих 7-8 дана колико је кампања трајала.

Како на доста места нисмо имали контролоре, нисмо ни могли да се жалимо, а на местима где смо их имали, резултати су били очекивани.

Цео политички живот у Србији се претворио у Тамни вилајет, шта год урадио-кајаћеш се. За улицу се нема довољно снаге, за изборе реурса и логистике.

Остало је да наставимо да сведочимо истину, што никада престати нећемо, јер то зависи само од нас!

Хвала Вам 22 691 пут. Хвала и овима што су завршили као поништени, или у туђим џаковима.

Др Јована Стојковић