Захтев за пружање гаранција за вакцине

You are currently viewing Захтев за пружање гаранција за вакцине

Адвокат Покрета Живим за Србију, Милина Дорић, сачинила је захтев за давање гаранција на исправност, односно нешкодљивост вакцине против сезонског грипа, као и против вируса COVID-19.

Уколико вакцина против сезонског грипа или вируса COVID-19 буду обавезне, свако лице има параво да добије гаранцију на исправност истих.

Нико нема обавезу да се излаже ризику од нежељених дејстава вакцина. Посебно нема обавезу здрав човек и здраво дете да се излажу ризику и “жртвовању” због оних који су слабијег имуног система, или оних који примају медикаментозну терапију. Одговорност не треба тражити од стране здравих, већ од стране оних који су их довели у то стање, а то је фармакоиндустрија која од великог броја болести “лечи” пацијенте тако што им, давајући им лекове, заправо обара имунитет. За тај оборен имунитет одговорна је фармакоиндустрија, а не здрави људи и деца.

Сходно томе, здрави људи и деца немају обавезу да трпе, нити да ризикују. Поред овог захтева, ускоро ће бити направљен захтев и за децу.

Захтев за пружање гаранција за вакцине ПДФ: