БОМБА УСПОРЕНОГ ДЕЈСТВА?

You are currently viewing БОМБА УСПОРЕНОГ ДЕЈСТВА?

 

 

(Вакцинисати 50 милиона руских држављана од COVID-а у блиској будућности!)

20. јула 2020. године, извршни директор Руског Фонда за Директна Улагања (РДИФ), Кирил Дмитрев, дао је сензационалну изјаву. У интервјуу за портал “стопкоронавирус.рф” рекао је да ће у августу почети масовна производња вакцина против коронавируса у Руској Федерацији. „Производњом ове вакцине кроз партнерства са неколико земаља, очекујемо да до краја године достигнемо и до 200 милиона доза, 30 милиона доза ће се произвести у Русији, а остатак путем међународних партнерстава широм света. Укупно, према нашим проценама, у Руској Федерацији је у блиској будућности потребно вакцинисати 40-50 милиона људи “, рекао је Дмитрев.

То је веома смела изјава од овог младог успешног бизнисмена. Неколико речи о овом младом делатнику. 1996. године је завршио Универзитет Станфорд са највишом оценом и дипломирао економију. 2000. године је магистрирао на Харвардској школи бизниса са највишим оценама. Током 1996-1999. радио је у инвестиционој банци “Goldman Sachs” у Њујорку и у консултантској компанији “McKinsey & Company” у Лос Анђелесу… Од 2000-те до 2002-ге радио је за компанију IBS. У периоду 2002-2007. године био је прво директор за инвестиције у фонду “Delta Private Equity”, а затим је постао генерални директор и партнер те фирме. У периоду 2007-2011. године био је  управни партнер и председник  фонда “Icon Private Equity”. Обавио је читав низ значајних послова за руско инвестиционо тржиште: продају “Delta” банке компанији “General Electric”, “Delta Credit – Société Générale”, и друге. У 2010. години уврштен је у листу младих светских лидера Светског Економског Форума у ​​Давосу. Од априла 2011. године постао је генерални директор компаније за управљање Руским Фондом за Директна Улагања, који је уско повезан са низом међународних структура.

Сада је овај прекаљени бизнисмен постављен у прве редове оних који су задужени за производњу вакцине COVID. Поражавајуће је којом је брзином уведен препарат: „РФПИ” (Руски Фонд Директних Инвестиција), Суверени Фонд Руске Федерације и Национални Истраживачки Центар за Епидемиологију и Микробиологију, именован по почасном академику Н.Ф. Гамалеју, активно раде на покретању производње прве вакцине на бази аденовируса у Русији, која је тренутно у току клиничких испитивања. Прва фаза тестирања је већ успешно завршена, а друга ће бити завршена до 3. августа. Након тога ће започети трећа фаза тестирања у Русији, и у неколико земаља одједном. Очекује се одобрење од регулаторног тела у Руској Федерацији у августу, а одмах након тога планирано је да се покрене масовна производња на локацијама портфељних компанија РФПИ (Руски Фонд Директних Инвестиција), Р-Фарм и Alium, ” – изјавио је шеф РФПИ-а.

На питање о сигурности вакцине, након дуге увертире, он је конкретно одговорио једном кратком фразом: “Аденовирусне вакцине такође нису показале нуспојаве у претходним испитивањима, укључујући ефекте на плодност.”

Плодност је способност зрелог организма да ствара животоспособно потомство, то је појам супротан – неплодности. Одмах се намеће питање: како је могуће тестирати утицај вакцине на плодност за само неколико дана?

Обично је за развој и увођење вакцине у клиничку праксу потребно око пет година. У центру. Н.Ф. Гамалеј су то завршили за 2,5 месеца (!!!), а то наводи на многе тегобне мисли. Поред тога, алармантно је саопштење бизнисмена К.А. Дмитрева о “међународном партнерству” у производњи вакцина. Више пута се говорило о погубним последицама таквог “партнерства” за милионе грађана из више земаља Азије и Африке.

Због тога је неопходно ослушкивати речи научника и стручњака. Штавише, већ је сасвим очигледно да коронавирус ни изблиза не представља такву опасност као друге заразне болести.

Ево шта каже изванредни лекар, један од оснивача националне школе пулмологије, потпредседник Међувладиног Комитета за Биоетику УНЕСК-а, који је председник Руског Респираторног Друштва, и академик Руске Академије Наука (РАН) Александар Чучелин, о етичкој страни испитивања вакцина против нове коронавирусне инфекције: „У случају лека или вакцине, ми, као етички рецензенти, пре свега желимо да схватимо колико је то безбедно за људе. Управо је безбедност увек на првом месту. Како то проценити? Вакцине које се данас производе никада нису коришћене на људима, и не можемо предвидети како ће оне утицати на човека. То је немогуће утврдити без испитивања свих научних чињеница. Стога је наш задатак број један да извучемо научне податке засноване на медицини поткрепљеној доказима како бисмо схватили да деловање које врше научници неће наштетити некој особи. Када се такви документи припреме у облику предлога за Министарство Здравља, да се региструје овај или онај лек, или вакцина, очекује се прелиминарни рад – испитивања на ћелијама, на животињама различитих нивоа, и тако даље. Тек после тога су могућа клиничка испитивања на људима…
Ако говоримо о оним вакцинама које сада развијају многи наши истраживачки центри, онда критеријуми за њихову безбедност могу бити само краткорочни. Али безбедносни критеријуми за вакцину морају бити дугорочни. И то постаје јасно тек дугорочним посматрањем – најмање две године. Етика профилаксе вакцине је изузетно актуелна тема, и она се поставила пред нашим руским друштвом снажније него икад пре…
Да, вакцина је потребна. Но она мора бити сигурна и ефикасна. Али то не би требало да буде политичка одлука. Израда такве вакцине је научни задатак, према чијој примени треба поступати са пуном одговорношћу. Ми морамо да направимо лек, а не БОМБУ СА УСПОРЕНИМ ДЕЈСТВОМ. Успут буди речено, Нирнбершки процес из 1948. године је био посвећен управо овом питању. Тада је уведен најважнији параметар за оцену научних истраживања – добровољно информативно усаглашење. У нашим документима се често појављују други термини – брошура са информацијама, информативна сагласност волонтера, и тако даље. То је неправилно. Добровољни информативни пристанак је међународни појам, и нема потребе да се ту било шта замењује…
Депримиран сам ставом неких наших научника који дају неодговорне изјаве о готовим вакцинама. То су Сергеј Владимирович Борисевич, главни виролог Војске, и академик Александар Леонидович Гинтсбург, директор НИЦ Истраживачког Центра за Епидемиологију и Микробиологију им. Н.Ф. Гамалеи.
Постављам им питање: да ли сте регистровали те своје вакцине? Не! Да ли сте прошли кроз неопходну процедуру, одобрену законодавством Руске Федерације, и међународне научне заједнице? Не! Тај посао није урађен. На тај начин је грубо прекршен један од етичких принципа медицине – не повредити. Владимир Павлович Чехонин, потпредседник Руске Академије Наука, такође каже да су ствари неприхватљиве. Према његовим речима, припремљена је експериментална вакцина која ће проћи клиничка истраживања на људима. Али ми не можемо експериментисати на људима! Ово је грубо кршење међународног Нирнбершког кодекса…
Ми смо данас суочени са тоталном непрофесионалношћу. Ово је веома опасна тенденција. Ако сада дозволимо све то, етички проблеми ће расти као грудва низ падину, и ништа од наших права и слобода неће остати. Стога је наш задатак да спречимо такав развој догађаја.”

Имајте на уму да Александар Григоријевич конкретно именује научнике који демонстрирају непрофесионалност, укључујући А.Л. Гинсбурга – директора НИЦ (Истраживачког Центра за Епидемиологију и Микробиологију) института Н.Ф. Гамалеи, са којим бизнисмен Дмитрев, (шеф РФПИ – Руски Фонд Директних Инвестиција), сарађује у производњи вакцине.

Алекандар Григориевич није усамљен у својим изјавама и закључцима. Сличне процене о времену увођења и безбедности вакцина такође износе: совјетски и руски епидемиолог, почасни директор и главни истраживач на Институту за медицинску паразитологију и тропску медицину им. Е. И. Марциновского, академик Руске Академије Наука – Владимир Петрович Сергијев; затим, шеф одељења за микробиологију, вирологију и имунологију Универзитета Сечонов, доктор биолошких наука, академик Руске Академије Наука – Виталиј Васиљевич Зверев, и други познати научници. Они такође једногласно говоре о неприхватљивости журбе у развоју вакцине, јер су ови препарати више пута показали своје штетно дејство тек у наредним генерацијама.

Бизнисмени увек улажу новац тамо где им је загарантован максималан профит. Производња и дистрибуција вакцина је гигантски посао на глобалном нивоу, а „пословни људи“ не размишљају о могућим трагичним последицама по човечанство.

Стога треба подсетити да ни сви здравствени радници не знају за постојање важног документа: „МУ 3.3.1879-04. 3.3. Имунопрофилакса заразних болести. Испитивање компликација после вакцинације. Методолошка упутства” (одобрено од стране Главног државног санитарног лекара Руске Федерације 04.03.2004).

У том документу су садржани подаци о основним болестима у периоду поствакцинације после употребе одређених вакцина, што указује на могући временски период разбољевања (од неколико сати до неколико година). Ту спадају: „Анафилактички шок, анафилактоидна реакција, колапс; тешке генерализоване алергијске реакције (Стивенс-Џонсонов синдром, Лајела, понављајући Куинцкеов едем, осип, и др.); синдром серумске болести; енцефалитис, енцефалопатија, енцефаломијелитис, мијелитис, неуритис, полирадицулонеуритис, Гијена-Баров синдром; серозни менингитис; афебрилни нападаји; акутни миокардитис, нефритис, агранулоцитоза, тромбоцитопенична пурпура, хипопластична анемија, колагеноза; хронични артритис; полиомијелитис повезан са вакцином; хладни апсцес, лимфаденитис, келоидни ожиљак, остеитис, итд., генерализована БСЖ инфекција; апсцес на месту убризгавања; изненадна смрт, остали случајеви смрти који имају привремену везу са вакцинацијом до 30 дана.

“Русији нису потребне дубоке реке вакцина! Вакцинација без дијагностике пре и после, без коначне дијагнозе, представља профанацију (скрнављење) у борби против заразних болести!” – ово су завршне речи искусних лекара из различитих региона наше земље, из документа којим се обраћају председнику Руске Федерације. Међу њима су академици Руске академије медицинских наука, лекари и кандидати медицинских наука, искусни педијатри и акушери-гинеколози, виролози, хигијеничари и други специјалисти.

Документ има преко хиљаду потписа на 32 странице.

Ко чита, разумеће…

Валериј Павлович Филимонов, руски православни писац

21. 07. 2020

Превод са руског: Зоран Зеленика

https://ruskline.ru/news_rl/2020/07/21/bomba_zamedlennogo_deistviya?utm_referrer=http%3A%2F%2Fwww.yandex.ru%2Fclck%2Fjsredir%3Ffrom%3Dyandex.ru%3Bsuggest%3Bapp-search-touch-android%26text%3D