МАСКЕ – ПСИХОЛОШКА ДРЕСУРА ЗА ВАКЦИНУ

You are currently viewing МАСКЕ – ПСИХОЛОШКА ДРЕСУРА ЗА ВАКЦИНУ

Данас сам био једини у продавници без маске, мања продавница на бановобрдској пијаци. Нико ме није криво погледао, такође ни продавачица ме није исконстатовала. Ово је одличан знак, значи да одобравају, само још не примењују.

Опет понављам, маске раде по принципу добровољног пристанка, као и већина свих дешавања у друштву. Присила на нешто је могућа само онда када власт закључи да има одобрење већине људи.

Шта мислите зашто власт тако ревносно прати мишљење народа на друштвеним мрежама, зато што тако процењују стање свести у народу, они тачно прерачунавају колико има незадовољних, по питању одрећене теме, па онда, знајући да је на друштвеним мрежама само врх сечива најнезадовољнијих и свесних преваре, али и да је то мањина која може да утиче да се покрене већа маса, па сходно томе модификују своје потезе према овом узорку.

Они контролишу народну свест кроз медије, али су научили да буду опрезни и да прате најекстремнија и њима противна размишљања, затим то поделе са десет, и добију тачно стање свести у народу, према томе одлучују колико радикалан потез смеју да направе.

Они знају да је Косово нешто што морају да жваћу дуго, само зато нису до сада признали ову сепаратистичку, терористичку творевину. То они – миц по миц.

Али шта је њима контролна мера за ковид вакцине, које одавно спремне чекају на лагеру, па они гледају велику борбу око маски, гледају колико се “екстреми на друштвеним мрежама” против тога буне, и колико су признати у коментарима, и гледају стање на реалном терену, то јест колико људи поштује ношење маски.

Да сам ја на њиховом месту, из тога колико је људи прихватило да носи маску бих закључио да ће ми и вакцине прилично добро проћи, и упро бих да кажњавам на маскама, чак и више него што је потребно, само да видим реакцију, оштрио бих зубе на антимаскашима.

Ми видимо да је већина пристала на маске, то има две конотације, може се видети колико људи верују медијима, и колико су послушни властима. Већ сада се зна да маске не помажу и да заправо штете, у будућности ће доћи вакцина која неће помоћи јер нема чему ни да помогне, смртност (надувана максимално) је и даље безначајно мала, и зна се и да је потенцијално опасна, већ само по томе што није одрађено тестирање по протоколу, то јест, пожурено је максимално, а да не причамо о другим сумњивим стварима везаним за вакцину.

Ко је могао да претпостави пре пар година, да ће просечан Србин пристати да носи маску, и да ће пристати на социјалну дистанцу? Мене да су тада питали, насмејао бих им се у лице – та Србин је дружељубиви враголан! Али видимо да медији раде своје, и да је Србин постао размекшан, конформиста, и грађанин, који се много не разликује од свих других. То је велика срамота за нас, као да нисмо достојни наших славних предака, ратника и бунтовника, који су слободу љубили више од личне користи и угађања својим ситним потребама, Србин се бојао за српсто више, много више, него за своју кожу. Овде чак није реч ни о маскама и вакцини (убитачној), реч је о томе да смо ми већ вакцинисани, да нам је свест већ модификикована, да смо већ постали послушно крдо, неинтелигентно, плашљиво, и недостојно својег вучијег порекла.

Србин никад није био овца, коју неки тамо кроте за своје потребе, био је одувек зверчица која обитава у својој шуми – не дирај ме, не дирам те, и ко год да је дошао на територију Србина отктрио је његову вучију природу. Ја не одбацујем могућност да ће се Срби у једном тренутку побунити, неочекивано, ја навијам за то, ја верујем да ће тако бити, можда сам наиван као и ови што носе маске, али сви морамо бити наивни у неком сегменту наше психолошке супстанце, да би остали људи, и да не би постали промућурна и зла чудовишта, (какви су владари света и њихови посилни). Надам се да ће преовладати онај део народа који још није подлегао, те да ће преваспитати ове друге, и да ће се ствари код нас вратити на “стару нормалу”.