Саопштење поводом протеста

You are currently viewing Саопштење поводом протеста

ВАЖНО САОПШТЕЊЕ

Покрет Живим за Србију подржава све иницијативе, захтеве и незадовољство родитеља “мерама Владе Србије” које се односе на њихову децу. Исто тако поздрављамо сваку врсту организовања, протеста, као што и поштујемо свачију борбу.

Наш Покрет је контактиран поводом предстојећег протеста заказаног за 29. август испред Скупштине Србије, од стране једног од организатора. Били смо спремни да узмемо учешће сваке врсте на овом скупу, док нам није речено да су УГ Нова и УГ Право на избор условили учешће на протесту тиме да се председнику Покрета Живим за Србију, др Јовани Стојковић, не дозволи да говори на скупу.

Подсећамо да се иста ситуација догодила и током овогодишњег протеста против обавезне вакцинације. Свакако да ово понашање нема везе са политичким ангажовањем др Стојковић, јер је један од организатора протеста господин Игор Јакшић, председник политичке странке и учесник претходних избора.

Свакоме од вас остављамо на вољу и савест да се придружи овом скупу, док ми као Покрет не можемо дозволити да се шиканира неко ко је у овој борби највише изгорео и највећи крст понео, што свакодневно сведоче странице окупационих гласила које једино др Јовану Стојковић не остављају на миру.

Покрет је поднео захтев Министарству просвете поводом одлуке о ношењу маски, а ускоро ћемо се обратити и Уставном суду и тражити оцену уставности.

Уколико будемо организовали протест, он ће бити са циљем и захтевима испред Министарства, а суботњих шетњи за испуштање вентила пред празном Скупштином смо се нашетали.

Инфо-служба Покрета