Одржан протест „Децу вам не дамо“

You are currently viewing Одржан протест „Децу вам не дамо“

Преко хиљаду људи окупило се у понедељак испред Института за јавно здравље Батут, забринуто због најаве бившег министра просвете да ће се приликом утврђивања „сумњивог“ ученика на Ковид 19, обавештавати заводи за јавно здравље, па тек онда родитељи. Окупљенима су се обратиле др Јована Стојковић и адвокат Милина Дорић, а затим је захтев за информацијама од јавног значаја предат на писарници института.

Колона је кренула ка министарствима у Немањиној, а испред амбасаде Белорусије предато је писмо подршке председнику Александру Лукашенку и признање за његово државничко поступање у глобалистичкој операцији Ковид 19.

Испред Министарства здравља и просвете, говориле су др Јована Стојковић и професор социологије и Устава Невенка Милинчић, а организатори су захтевали пријем у неком од министарстава, што је одбијено, као и захтев да се неко из истих обрати скупу.

Институт Батут има 15 дана законски рок за одговор. Време и место следећег протеста зависиће од развоја ситуације на терену и понашања надлежних институција, а јавност ће бити благовремено обавештена.

Инфо-тим Покрета Живим за Србију