Ако лаже Батут, не лаже Шарчевић и обрнуто

You are currently viewing Ако лаже Батут, не лаже Шарчевић и обрнуто

 

Иако је Институт за јавно здравље Батут рекао да школе нису у обавези да пријављују „сумњиве ученике“ на коронавирус, директори неких школа су у штампаним медијима признали да то јесте њихова обавеза, а Покрету Живим за Србију је достављен извештај који наставници треба да попуне, у коме се тражи евиденција о броју ученика који због коронавируса нису похађали школу.

Такође, нови школски упитници садрже и питања о брачном, социјалном и здравственом статусу родитеља, што је, осим што буди размишљања за шта се заправо користи, противно закону.

Према упутству Батута за одређивање „блиског контакта“ оболелог ученика, овим се аутоматски подразумевају сви ученици у одељењу, али не и наставник, што је логички и медицински необјашњиво, ако узмемо у обзир препоруке ЕЦДЦ-а по којима је блиски контакт сваки боравак у истој учионици дужи од 15 минута.

Најзад, Србија је 18. септембра потписала уговор по коме ће добити вакцину коју праве компаније блиске Билу Гејтсу, а државни секретар Векић се нада да ће то бити „оксфордска“ вакцина која је ових дана прекинула, па наставила истраживања због озбиљног неуролошког нежељеног дејства. Компанија која је производи већ је била оптужена и платила казну због прикривања неефикасности и нежељених дејстава једног антипсихотичног лека.