Чињенице о вакцинама

You are currently viewing Чињенице о вакцинама

Др Вернон Коулман (Dr Vernon Coleman MB ChB DSc FRSA)

Проваксерски естаблишмент воли да демонизује оне који се усуђују да доводе у питање вакцинацију, одбацујући их као „антиваксере“. Британски премијер Борис Џонсон (Boris Johnson) је објавио да је било ко ко преиспитује вакцинацију „лудак“. Мене демонизују као антиваксера просто зато што сам објавио критике које показују како и када вакцине могу бити опасне и неефективне.

Верујем да је важно проучавати однос између ризичности и вредности било ког лека. Уколико дајете лек пацијенту на самрти, онда су ризици и нусефекти мање значајни од тога да ли дајете лек некоме са релативно минорном болешћу.

Вакцине се обично дају здравим пацијентима па је важно да ризици буду незнатни, а нусефекти по могућству пролазни и безначајни. Тужно је то што многе савремене вакцине нису ни безбедне ни ефективне. Про-ваксери константно и опсесивно верују да су све вакцинације безбедне и ефективне све време. То је очигледно нетачно

Светска здравствена организација (WHO прим. прев.) је признала да су вакцине које гура СЗО и Бил Гејтс (Bill Gates) изазвале избијање полио болести у Судану, а нека деца су сада парализована као последица тога. Ево још неких чињеница о вакцинама које су вам ваша влада (и проваксерски настројени новинари) можда заборавили да кажу:

 1. ​Неке вакцине (попут оних које се администрирају назално) садрже милионе живих вируса са неумањеном токсичношћу. Ови вируси можда понекад оживе или могу да мутирају. Центар за контролу болести у САД, је 2016. године, повукао назалну вакцину против грипа јер није била ефективна. Назалне вакцине могу да узрокују озбиљне неуролошке и бихејвиоралне нусефекте
 2. ​Производња вакцина у току неколико месеци уместо у току дугог низа година у огромном степену увећава опасности од исте. Неки се озбиљни нусефекти не појаве годинама након вакцинације.
 3. Х1Н1 вакцина против грипа је кao резултат добила судске тужбе широм света. Медицински журнал BritishMedical Journal је известио да месецима пре него што су озбиљни нусефекти пријављени, и произвођач и званичници за јавно здравље су знали за опасност од њих.
 4. Глакco Смит Клaјн (једна од фармацеутских компанија која производи Ковид-19 вакцину) је била кажњена много пута. На пример, након што су признали кривицу за федералне криминалне преступе, ГСК се сложио да исплати 3 милијарде долара. То је највећа медицинска превара у историји САД. Компанија је била кажњена са 490 милиона долара за давање мита у Кини. Постоји списак неких казни које је ГСК исплатила на сајту www.vernoncoleman.com
 5. Британска влада је исплатила 60 милиона фунти пацијентима који су оштећени Пандемрикс вакцином (pandemrix) ГСК компаније, јер је ГСК је захтевала да је влада ослободи од потраживања одштете. Британска влада мора да плати толике своте новца родитељима деце која су оштећена неким вакцинама да постоји фиксни износ од 120.000 фунти за трајно оштећену децу.
  У Сједињеним Државама, држава је исплатила преко 4 милијарде долара за штетне последице од вакцина. Око 18.000 појединаца је добило ту своту новца. То је пуно новца да их држава исплати за лечење који би требало да буде савршено безбедно. 2019. фискалне године, $131.485.775 је исплаћено појединцима оштећеним од вакцина као обештећење.
 6. Национални Извршни Директор за науку, Сир Патрик Валанс (Sir Patrick Vallance), радио је за ГСК између 2006. до 2018. г. До тренутка када је отишао из компаније, он је био члан Управног одбора. Валанс (Vallance) је био пун одушевљења о новој вакцини за Ковид-19.
 7. Остали произвођачи вакцина такође имају ужасан „досије“ кад је безбедност вакцина у питању. Астра Зенека (Astra Zeneca) такође припрема вакцину за Ковид-19. Списак казни које је платила Астра Зенека је на сајту www.vernoncoleman.com. Сугеришем вам да прочитате детаље пре него што прихватите вакцину коју прави ова компанија.
 8. Никакво дугорочно, независно истраживање није направљено да би се упоредило здравље деце која су примила читав низ вакцина насупрот деци која нису примила вакцине. Засигурно, уколико би даваоци вакцина имали поверење у свој производ, то би било прво истраживање које би урадили, зар не? Проваксери одбијају да дискутују значај вакцина.
 9. Ниједно дугорочно, независно истраживање није направљено да би се измерила интер-реактивност између вакцина и лекова на рецепт.
 10. Да ли репетитивна вакцинација слаби имуни систем? Ниједно дугорочно, независно истраживање није направљено да се измери ефекат вакцинације на имунолошки систем.
 11. Ниједно истраживање није обављено да се провери да ли мала деца која приме толики број вакцина имају од њих здравствене проблеме.
 12. Пацијенти који пате од озбиљних нусефеката након Ковид-19 вакцинације, неће моћи да покрену законску тужбу у циљу добијања одштете. Фармацеутске компаније, владе и лекари су сви заштићени од покретања законског спора против њих – чак и ако пацијенти остану доживотно парализовани.

Др Вернон, бивши лекар опште праксе, је аутор многих међународних бестселера укључујући и „Ко год вам каже да су вакцине безбедне и ефективне лаже (ево и доказа)“ која је доступна на Амазону као е-књига и у брошираном издању.

Извор: https://vernoncoleman.com/vaccinesthetruth.htm

Превод: anglo.world.translations@gmail.com

Copyright Vernon Coleman September 2020