Милена Бошковић Бадњар – председник Одбора за културу

You are currently viewing Милена Бошковић Бадњар – председник Одбора за културу

Покрет Живим за Србију, у складу са својим Статутом и потребама, формирао је Одбор за културу. Представљамо вам председника Одбора за културу Милену Бошковић Бадњар

1983. После завршене треће године Школе за дизајн у Београду, уписала је Факултет ликовних уметности као друга по броју бодова на листи од 25 примљених кандидата на сликарски одсек.

1984. Радила је као спољни сарадник у дизајн бироу „Yugoslavia public“. Аутор је плакете која је дељена поводом 50. годишњице компаније „Дунав Осигурање“.

1988. Завршила је ФЛУ са просечном оценом 9,64 а магистрирала 1991. године.

Члан је УЛУС-а од 1988. године када је била учесник у серијалу емисија о најмлађим члановима уметничких удружења као најмлађи представник УЛУС-а.

1991. Добитница је прве награде на изложби постдипломаца у Сремским Карловцима.
Изложбу су организовале УН.

Од 1990. до данас, Милена Бошковић Бадњар је имала двадесет три самосталне изложбе од којих треба издвојити изложбу у Солуну 1995, која је била пропраћена на две државне телевизије, изложбу у галерији „Аdamar Fine Arts“ 1997. у Мајамију.
2004. Има самосталну изложбу у галерији СУЛУЈ-а 2011. Самосталну изложбу у галерији УЛУС-а, обе у Београду, а 2015. у Лоргу, у Француској.

2002.-2004. била је члан Управног одбора Удружења Ликовних Уметника Србије.

Од продаје слика са магистарске изложбе спонзорисала је српски део развоја каријере кошаркаша Предрага Стојаковића.

Аутор је три перформанса, једног у Грчкој, и два у земљи (1997. као гост БЕЛЕФ-а у Музеју афричке уметности).

Радни стаж јој тече од 1989. од када без прекида има статус самосталног уметника.

2004. Са два вајарска дела била је једини представник Србије и Црне Горе на Европском тријеналу мале пластике у Мурској Соботи у Словенији. Избор уметника вршио је др Кристоф Брокхаус, директор Музеја савремене скулптуре у Дуизбургу у Немачкој.