Отворено писмо челним људима Лекарске коморе Србије

You are currently viewing Отворено писмо челним људима Лекарске коморе Србије

Срам да вас буде, али ви срама немате.

Неодговорни сте, таман толико колико сте бахати и неуки. То што право не знате, мораћете научити, али то што медицинску етику не познајете, ни ваше законске дужности и обавезе, за то ћете одговарати.

Ангажовали сте се врло спретно и спремно у предмету који је противно свим правилима покренут против једине, честите и часне докторице Јоване Стојковић, док маса лекара оставља људе да се муче у боловима беспомоћни без медицинске бриге од чега се понекад и умире. О да, умире. Исти ти „лекари“ су заштићени, они се тако понашају као да знају да им нико ништа не може. Ко им чува леђа? Сазнаћемо врло брзо.

Врло сте били ажурни да противправно покренете поступак против др Јоване Стојковић за то што је ГОВОРИЛA ИСТИНУ, ИЗНОСИЛА СВОЈЕ МИШЉЕЊЕ О ТОМЕ КАКО ТРЕБА МЕЊАТИ ЗАКОН, ЧИТАЛА НАУЧНЕ РАДОВЕ, ЦИТИРАЛА НАУЧНИКЕ И ЧИТАЛА УПУТСТВА СА ВАКЦИНА, али где сте сада када гомилу лекара треба процесуирати? С обзиром да врше кривична дела – неуказивање лекарске помоћи из члана 253. Кривичног законика Републике Србије.

Где сте сада? Када маса појединаца усмено (да не би оштећени имали доказе), ноншаланто остављају пацијенте да се муче у боловима, често животно угрожене, да пате, да страхују да ли ће преживети сутра.

Ко ће одговорати за то што већина пацијената, тако угроженог здравља, да би преживела, одлази у приватне клинике, јер знају где их чекање може одвести – два метра испод земље.

Колико је било таквих убистава? Доста, превише. А кога сте за то процесуирали? Никада никог. Само знате за једно – да треба шиканирати др Јовану Стојковић, и за то сте добили налог, не знате како да је дисциплински казните – јер немате зашто, али имате потребу да пошто ништа не можете, да то одуговлачите, растежете, како би јој уливали страх и свакодневно је спутавали да износи истину, док окупаторски медији (ништа бољи од вас) понављају вашу срамоту и брљу – „покренут дисциплински поступак против др Јоване Стојковић“.

Зашто примате плате и грејете фотеље у топлим просторијама лекарских комора централних и регионалних? Док болесна деца и њихови родитељи по хладноћи испред дечијих болница, института, вапе за тим ДА ИХ ЛЕКАР ПРИМИ И ДА ПРУЖИ ПАЦИЈЕНТУ МЕДИЦИНСКУ ПОМОЋ НА КОЈУ ИМАЈУ ПРАВО ГОТОВО СВИ, СВИ ПОРЕСКИ ОБВЕЗНИЦИ, ЛИЦА КОЈА РЕДОВНО УПЛАЋУЈУ ЗДРАВСТВЕНО ОСИГУРАЊЕ, ЊИХОВА ДЕЦА, ЖЕНЕ, ПА ЧАК И ОНИ БЕЗ ПОСЛА, НА БИРОУ, ЈЕР СЕ И ЊИМА ОВЕРАВАЈУ ЗДРАВСТВЕНЕ КЊИЖИЦЕ И СИСТЕМ ИМ ОБЕЗБЕЂУЈЕ ЗДРАВСТВЕНО ОСИГУРАЊЕ ИЗ БУЏЕТА – НАШЕГ БУЏЕТА – БУЏЕТА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ!

Само када сте окачили крст на ретровизоре и бројанице на руке, а то што ниједну Божју запосвест не поштујуте није важно.

Срам да вас буде што се на Бога позивате, славите славе, а после ића и пића не знате које су вам дужности.

Срам да вас буде, што нисте ниједног лекара, који је одбио да пружи медицинску помоћ угроженој деци и одраслима, процесуирали, што нисте по службеној дужности покренули поступке, макар дисциплинске поступке, иако то што појединци раде није САМО за дисциплинску пријаву, већ за кривичну пријаву.

Зашто узимате месечне чланарине и коме то иде у џеп? Када не радите оно за шта сте плаћени. Ко треба то легло нерадника да доведе у ред?? Нереда му вашег!

Ко вас је изабрао и поставио?

Да ли сте свесни да деца свакодневно остају ускраћена за пружање медицинске помоћи ПОД ИЗГОВОРОМ ДА ЈЕ КОРОНА.

Сваке године имамо присуство грипа, на крају крајева на хиљаде и хиљаде људи сваке године умире од канцера, од болести срца, плућа и никада то није био изговор да се не пружа помоћ пацијентима.

Ко издаје налоге лекарима да не пружају помоћ? Јер они то раде масовно, онако уиграно, редовно, нормално, свакодневно, бахато.

Људи и деца данима месецима чекају да их лекари приме, деца по неколико месеци чекају на интервенцију а онда им кажу „одлаже се„, многи у боловима чекају да буду оперисани, да им се помогне, да преживе. Многи не преживе, али пошто су мртви о томе не могу да сведоче.

Ко ће процесуирати вас који нисте процесуирали њих? Све је то исто друштво – нерадничко, отварате квази боловања док марљиво радите приватну праксу….

А, ти честити Србине, куми и моли да ти се помогне! Да твом детету помогну, твојој мајци, сестри, ташти…. и све у страху и све бојажљиво, јер није пожељно замерити се сујетним лекарима, па не знаш шта је горе, да ли страдати јер ћутиш на то што не пружају медицинску помоћ, или страдати јер се буниш. Вечито од најгорих зла, бирамо мање зло.

Страх је у окупацији највећи.

…Храбри Вуче, издржи још мало, на жалост ја нисам ни лекар ни хирург, не могу те оперисати, не знам то, не знам да шијем ране, али знам да шијем кривичне пријаве и кривичне тужбе, а то је можда и једини пут да они који знају да шију ране то почну и да раде…

Адвокат Милина Дорић,
заменик председника ПОКРЕТА ЖИВИМ ЗА СРБИЈУ