Замена теза

You are currently viewing Замена теза

До сада су оптуживали невакцинисану децу да су крива што су се вакцинисана деца разболела од невакцинисане, и онда онај болестан став – они који нису вакцинисани не треба да очекују здравствену заштиту… о да,… криминалци и убице након инцидента могу да очекују помоћ, али ко се није вакцинисао не може.

Не него овако треба:

Они који одлуче да се вакцинишу нека сносе одговорност ако им се нешто лоше деси јер, ем смо им нашим парама купили вакцине (из заједничког здравственог фонда или из буџета који ми пунимо), ем после треба да финансирамо лечење нежељених дејства, рецимо када за пар година добију неку аутоимуну болест. О да, научни радови говоре о томе да су вакцине окидачи за аутоимуне болести (озбиљни научници тврде да аутоимуне болести нису наследне, јер се аутоимуни одговор тела не може наследити).

Дакле они који хоће да се вакцинишу морају на себе преузети одговорност, поштено! Не може друштво да финансира скупе и доживотне „терапије“ које опет, гле чуда, производе исти они који производе и вакцине. Одличан бизнис.

Даље, онима који не верују да вакцина може да оштети дете, треба дати да гледају и да учествују данима и ноћима доживотно у одгајању деце која су оштећена након вакцинације, било би праведно и поштено да им се некако омогући и да на својој кожи и својој души осете како је то родити здраво дете и пар сати након вакцине доживети трагедију. Дакле фино заговорницима вакцина, који константно, агресивно, упорно, серијски и монструозно терају здраву децу да се вакцинишу, омогућити да искуствено виде на својој кожи доказ ком се годинама исмевају. Понекад је потребно да искуство ошамари тупог и глупог, како да би се тако коначно отрезнио. Сурово али поштено!

Даље,
Нека вакцинисани не очекују од невакцинисаних да улазе у ризик вакцинације, јер свако има право да избегне ризик! Зашто вакцинисани дискриминишу оне који не желе да ризикују свој живот и здравље? Свако има право да избегне ризик, здрав има права да се не вакцинише и тиме да избегне ризик од нежељених дејства вакцине, онај ко верује да ће га вакцина спасити грипе, вируса, короне, тај нек се вакцинише и тако се „заштити“, а ако сматра да то није довољно и да треба сви да се вакцинишу, онда му је јасно да вакцина није ефикасна и делотворна, а ако нешто није ефикасно и делотворно то не може представљати поуздану и прихватљиву превентивну меру. Свако ко верује у вакцине нека се вакцинише, и нека схвати коначно да ризик који носи вакцинисање није ништа мањи од ризика који носи вирус! Напротив грип се прележи (безболно једино ако фармацеутски синтетички лекови нису уништили имун систем, па због тога лице не преживи ни вирус ни прехладу, јер је годинама корисник неких „лекова“), али последице нежељених дејства вакцине су широке и могу бити много теже од самог вируса. Поштено је да свако има право да избегне ризик.

Даље, нека престану да прете људима који нису вакцинисани, да неће имати права на здравствену заштиту, лекар по закону мора да пружи медицинску помоћ, сваком, и криминалцу и силоватељу и невакцинисаном детету, једино ако се лекару баш иде у затвор или ако га сврбе паре. Сваки лекар који одбије да пружи помоћ треба кривично да одговара. Поштено.

Даље, онима који заступају став да је сваки лек ризичан, па и вакцина и да је смешно то што тражимо гаранције на безбедност вакцине, треба забранити да икада више у животу добију гаранцију на било чега, и на усисивач и на фрижидер и на мале и велике кућне апарате, јер то је струка правила и нека верују струци гаранција им не треба. Поштено.

И за крај, свима којима до сада није јасно да се боримо за право на слободан избор и наша Уставна права и да ником не сметамо и да никог не дирамо и да нисмо антивакцинаши, дакле свима њима, када се обелодани истина, а хоће врло брзо, трајно доживотно спомињати колико нису били у праву и захтевати од њих да бирају да се или одрекну права на слободан избор (и терати их на све превентивне медицинске мере без да се питају о њима јер СТРУКА је тако рекла) и прогласити их некомпетентним незналицама, или да бирају да се јавно доживотно извињавају свима за сваки моменат у ком су отежавали ову борбу, притом исмевајући се родитељима који само траже право на слободан избор.

Не треба мењати тезе:
Невакцинисани нису криви вакцинисаним.
Ризик од вакцинације већи је од ризика саме грипе, богиња, вируса.

Сви смо ми људи, али ретко ко је човек.

Адвокат Милина Дорић,
заменик председника Покрета Живим за Србију