Подршка др Јовани Стојковић са Националног института за здравље (NIH), Мериленд, САД

You are currently viewing Подршка др Јовани Стојковић са Националног института за здравље (NIH), Мериленд, САД

Амерички научник и истраживач, професор ћелијске биологије, молекуларне биологије и епидемиологије са Националног института за канцер, Националног института за здравље (NIH) из Бетезде, Мериленда, проф. др Махин Катами, подржала др Јовану Стојковић.

Поштовани,

Дајем пуну подршку др Јовани Стојковић чији се рад у медицини доводи у питање, зато што је и етички, и морално у праву што обавештава о избору вакцинације.

Као виши медицински научник, инсистирам да се размотри покретање поступка за одузимање њене лекарске лиценце. Сматрам да је др Стојковић поступила у складу са принципима медицинске професије, јер ради за добробит и аутономију људи, и на основу медицинске етике и моралних вредности здравствене заштите, информише их о њиховом праву да изаберу да ли ће се вакцинисати или не. Брига др Стојковић за здравље људи и њен етички став у медицини су за дивљење и треба да буду награђени.

Нажалост, оригиналности мислилаца 18. или 19. века који су трагали за научном/медицинском истином која је напредовала и користила друштву, углавном су замењени ослабљеним етичким и моралним ставовима стручњака у 20. веку. Лекари често преписују превише лекова и претерано вакцинишу јавност прикривајући тиме сукоб интереса и кршећи медицинску етику примањем накнада за консултације и хонорара за предавања о лековима и вакцинама, за рачун фармацеутских компанија и произвођача вакцина који су спонзори и организатори програма континуиране едукације о томе.

Као молекуларни биолог и имунолог са преко четрдесет година документоване стручности на разним биомедицинским пољима инфламаторних болести, биологија карцинома, науке о лековима и вакцинама, верујем да је актуелни нагласак на вакцинацији младих и старих главни фактор значајног повећања броја оболелих од хроничних болести (на пример, алергија, аутоимуне и неуродегенеративне болести, дијабетес и кардиоваскуларне компликације или карциноми), у три-четири генерације, посебно у Сједињеним Америчким Државама. Док Америка улаже највише ресурса у унапређење технологије и медицинских истраживања и здравству, здравствени статус Американаца заузима последње место међу осталим развијеним земљама. Вакцине изгледају као нови „безбедан“ термин за дрогирање младих и старих ради фаворизације финансијске добити, и контроле болесних и људи зависних од лекова, од стране медицинског естаблишмента, као што су владини продавци вакцина/лекова и инвеститори болести („филантропи“).

Лично нисам против безбедних вакцина и предложеног развоја универзалних вакцина које би побољшале и опонашале природни ток ефикасног имунитета.

Радо бих Вам пружила све остале информације у вези са тим.

С поштовањем,

Проф. др Махин Катами

Email: mkgoodness@aol.com

 

Најновије одабране студије:

1. Khatami M (2020) Deceptology in cancer and vaccine sciences: Seeds of immune destruction‐mini electric shocks in mitochondria: Neuroplasticity‐electrobiology of response profiles and increased induced diseases in four generations – A hypothesis —
https://doi.org/10.1002/ctm2.215

2. Khatami M (2017/2018) In Inflammation, Aging and Cancer: Biological Injustices to Molecular Village that Guard Health. Berlin: Springer; 2017: 1‐ 389.
http://www.springer.com/gp/book/9783319664736

3. Khatami M (2018) Cancer; an induced disease of twentieth century! Induction of tolerance, increased entropy and ‘Dark Energy’: loss of biorhythms (Anabolism v. Catabolism). Clin Transl
Med. 2018; 7(1): 20.

4. Maeda H, Khatami M (2018) Analyses of repeated failures in cancer therapy for solid tumors: poor tumor‐selective drug delivery, low therapeutic efficacy and unsustainable costs. Clin
Transl Med. 2018; 7(1): 11.

5. Khatami M (2016) Safety concerns and hidden agenda behind HPV vaccines: another generation of drug‐dependent society? Clin Transl Med. 2016; 5(1): 46

6. Khatami M (2016) Is cancer a severe delayed hypersensitivity reaction and histamine a blueprint? Clin Transl Med. 2016; 5: 35. https://doi.org/10.1186/s40169-016-0108-3

7. Khatami M (2014) Chronic inflammation: synergistic interactions of recruiting
macrophages (TAMs) eosinophils (Eos) with host mast cells (MCs) and tumorigenesis in CALTs.
MCSF, suitable biomarker for cancer diagnosis! Cancers. 2014; 6: 297‐ 322.

8. Khatami M (2008) “Yin and Yang” in inflammation: duality in innate immune cell function and tumorigenesis. Exp Opin Biol Ther. 2008; 8: 1461‐ 1472.

9. Khatami M (2009) Inflammation, aging, and cancer: tumoricidal versus tumorigenesis of immunity: a common denominator mapping chronic diseases. Cell Biochem Biophys. 2009; 55: 55‐ 79.

Оригинал:

Support for Dr. Stojkovics–1-14-21