Аушвиц по други пут међу Србима

You are currently viewing Аушвиц по други пут међу Србима

Драги саборци и пријатељи светла,

симболично данас, 27. јануара, на Дан ослобођења Аушвица и сећања на жртве холокауста, добила сам позив Прекршајног суда у Београду да се у својству окривљене појавим на саслушању 24.02.2021. у 11.20h због прекршаја из чл. 8 и чл. 9 Закона о јавном реду и миру. Ставља ми се на терет што сам средином новембра прошле године ушла у пошту у Војислава Илића у Београду без маске и што сам одбила да је ставим како бих могла да будем услужена од стране поштанских службеница.

У пошту сам се била упутила по свој примерак мајице „Јбеш вирус“ веб водитеља Марија Бојића са канала МариоЗна који ми је пар недеља касније донео мајицу лично јер сам му испричала кроз какав сам малтретман шалтерских радница прошла том приликом.

Изгледа да поштанске службенице ипак нису хтеле да ме пусте да се тек тако извучем што сам се дрзнула да у њихов храм уходам без брњице и да се покорно повинујем њиховом условљавању и претњама да ставим маску и изађем из поште јер ће у супротном звати полицију.

Полицију су, видим, позвале. Полиција ме је, судећи по датуму Захтева за покретање прекршајног поступка, промптно идентификовала, чак су и моје занимање тачно навели (!) Сведоке су такође нашли – претпостављам пензионерке које су на суседном шалтеру подизале цркаву пензију. Доушника и иследника је у овом народу одувек било, не би ме чудило ни да су се добровољно пријавиле.

Чуди ме, међутим, пар ствари:

  1. Шалтерске службенице су ме пријавиле да нисам хтела да носим маску и да сам их вређала веома колоритним речником, али видим да су заборавиле да су оне прво физички насрнуле на мене да ми одузму телефон. Ево снимак је ту па погледајте!
  2. Шалтерске службенице су ме пријавиле да нисам носила маску, а све време је њихова колегиница била без маске и на моје питање да ми одговори зашто она може а ја не, ноншанлатно ми је рекла да је она на паузи и да се то мене не тиче. Ево и тај снимак је ту па погледајте!
  3. Да ли ће полиција тако промптно и агилно да открије и процесуира починиоце синоћњег вандалског пљачкашког упада у продавницу ЗАРА у Кнез Михајловој као што су мене идентификовали и одлучили да гоне због нарушавања јавног реда и мира?
  4. Да ли нарушавам јавни ред и мир зато што одбијам да се повинујем сулудим мерама ношења маске? Да ли ме процесуирате зато што одбијам да се повинујем наређењима и претњама шалтерских службеница које на мене могу да сикћу, насрћу и да одбијају да ме услуже?

Није ми први пут да ме прекршајно и кривично гоне. Тужили су ме корумпирани лекари, подмитљиве социјалне раднице, борим се против много већих олоша и лопова него што је нарушен ред и мир у пошти у Војислава Илића.

Биће ми част да и пред судом поновим јасно и гласно оно што сам до сада већ хиљаду пута поновила – можете да ме кажњавате, можете да ме затварате, ја маску носити нећу. Моји преци нису џабе дали свој живот да бих ја данас била мања од бубашвабе и покорно сагињала главу пред злом и безумљем које је завладало овим светом.

Ја можда јесам мали човек, али нико неће обесмислити мој дуг према мојим прецима и моју обавезу према мојем детету. Као мајка ћу се борити свим снагама да свом детету будем пример беспоштедне борбе за правду, добро и слободу.

Не пристајем на присилне маске и вакцине, не пристајем на глобални терор, не пристајем да будем покусни кунић нити било чији роб.

Не плашим се земаљског суда. Погледајте горе у небо и плашите се онога што вам се са висина спрема!

За слободу! До победе!

Јасмина Стојановић

ПОСВЕЋЕНО СВИМ ЗНАНИМ И НЕЗНАНИМ САБОРЦИМА У СВИМ ДЕЛОВИМА СВЕТА, НЕВЕЗАНО ОД НАЦИОНАЛНОСТИ, ВЕРОИСПОВЕСТИ И БОЈЕ КОЖЕ, КОЈИ СЕ ОДЛУЧНО И ХРАБРО БОРЕ ПРОТИВ КОВИД ТИРАНИЈЕ!

Изворни текст и пратеће прилоге погледајте на: https://jasmina-stojanovic.blogspot.com/2021/01/ausvic-po-drugi-put-meu-srbima.html