Здравље деце је угрожено због обавезе ношења маски. Шта треба да се деси па да то родитељи схвате?!

You are currently viewing Здравље деце је угрожено због обавезе ношења маски. Шта треба да се деси па да то родитељи схвате?!

Кључне тврдње: “Деценије највиших научних доказа (мета-анализа више рандомизираних контролисаних испитивања) који претежно закључују да су медицинске маске неефикасне у спречавању преноса респираторних вируса, укључујући САРС-КоВ-2.

Они који заступају маске ослањају се на медицинске доказе ниског нивоа (ретроактивни тестови посматрања и механичке теорије), од којих ниједан није овлашћен да се супротстави доказима, аргументима и ризицима због обавезе ношења маски. Већина популације је на врло ниском или никаквом ризику од тешке болести или смрти од КОВИД-19 болести.

Деца су у изузетно ниском ризику од смрти од КОВИДА-19. Према подацима које је објавио ЦДЦ, 99,99815% деце заражене КОВИДОМ-19 преживљава .

Преношење САРС-КоВ-2 међу децом у школама и вртићима је врло ретко. Добро је документовано да правилно ношење маски повређује оне који их носе.

Маске које се неправилно носе, поново користе или су прљаве су опасне. Свака оправдана анализа ризика од благодати медицинских маски закључује да су ризици углавном већи од користи.

Здравље деце је угрожено због обавезе ношења маски.”

https://dokumentarac.hr/covid-19/dr-meehan-velika-znanstvena-analiza-utemeljena-na-dokazima-objasnjava-zasto-su-maske-neucinkovite-nepotrebne-i-stetne-2/

Потпредседник Покрета Живим за Србију, Тамара Брадић